07.05.2021 |
Territoris.cat

En el marc de la fira es presentaran els nous motors de gas liquat de petroli GLP

La Sala Marsà exhibirà de l’1 al 12 d’octubre la mostra titulada Tibet: L’ús de la seva flora per a la medicina. Organitzada per l’Associació Catalana Suport al Tibet.

L'alcaldessa de Tèrrega Rosa Maria Perelló presenta la Fira del Medi Ambient
L'alcaldessa de Tèrrega Rosa Maria Perelló presenta la Fira del Medi Ambient
En el marc de la fira es presentaran els nous motors de gas liquat de petroli GLP

Les últimes novetats sectorials sobre ecologia, qualitat de vida i energies renovables es donaran cita a Tàrrega el dissabte 3 i el diumenge 4 d’octubre en el marc de la Fira del Medi Ambient. La convocatòria manté una vuitantena d’expositors que exhibiran vehicles híbrids i elèctrics, materials de bioconstrucció, productes naturals, calderes de biomassa o agroalimentació amb certificació ecològica i de proximitat entre altres atractius. També s’hi aplegaran estands sobre gestió de residus, tractament d’aigües, entitats de comerç just i protecció de la biodiversitat.

16a Fira Medi Ambient CartellEl certamen, que organitzen les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, es dura a terme a la plaça de les Nacions sense Estat, l’Espai MerCAT i el pàrquing de l’Estació d’Autobusos ocupant una superfície total de 3.000 metres quadrats, i compta amb un pressupost de 31.000 euros.

En el marc de la fira, que celebra la setzena edició, es presentaran els nous motors bifuel amb tècnica GLP (Gas Liquat de Petroli) i que s’adapten a tota classe de vehicles de gasolina. Aquest combustible és un 90% menys contaminant i un 50% més barat. També sorprendran el públic les fonts per a jardins ecosostenibles i les roques absorbents d’aigua amb mètode hidropònic.

El certamen també vol ser punt de trobada de la conscienciació mediambiental, i per aquest motiu l’Associació Agrat farà una recol·lecta de mòbils vells en benefici de la campanya Mobilitza’t per la selva de l’Institut Jane Goodall, dedicat a la investigació, rescat i conservació dels ximpanzés. També es promouran accions pedagògiques contra el malbaratament alimentari (amb la campanya Som gent de profit); iniciatives a favor del consum de fruita (mitjançant la cúpula Espai Fruita d’imatges projectades en 180°).

Pel que fa al capítol d’exposicions, la Sala Marsà exhibirà de l’1 al 12 d’octubre la mostra titulada Tibet: L’ús de la seva flora per a la medicina. Organitzada per l’Associació Catalana Suport al Tibet en defensa de la cultura i la nació tibetana, l’exposició divulga bona part de les més de mil varietats de plantes amb propietats medicinals i terapèutiques que existeixen en aquesta zona del continent asiàtic.

En el marc de la fira es presentaran els nous motors de gas liquat de petroli GLP
comentaris