23.10.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega, immersa en els preparatius per a la 18a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals

Un centenar d'expositors participaran en el certamen del 3 al 6 de desembre, el qual acollirà també la presentació d'un nou llibre de receptes de restaurants de la ciutat

Muntatge d'estands, avui a l'Espai Fassina de Tàrrega inteiror
Muntatge d'estands, a l'Espai Fassina de Tàrrega
Tàrrega, immersa en els preparatius per a la 18a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals

18a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals · Tàrrega texte cartellL'Ajuntament de Tàrrega enllesteix els preparatius per inaugurar aquest dissabte la 18a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, certamen que es desenvoluparà del 3 al 6 de desembre amb la participació d'un centenar d'expositors. Durant aquestes quatre jornades, el públic gaudirà d'un variat aparador dedicat a l'art, el disseny i l'artesania de les terres de Lleida i d'altres punts de Catalunya.

Organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, la 18a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals ocuparà una superfície de 2.500 metres quadrats distribuïts entre l'Espai Fassina, l'Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat. Els expositors participants exhibiran i posaran a la venda les seves creacions úniques en pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja, tèxtil i manualitats entre altres disciplines. No faltarà la parcel·la reservada als productes d'alimentació artesanals. Al mateix temps, el teixit associatiu de Tàrrega també hi serà present donant a conèixer les seves activitats sobre cultura popular i tradicions locals.

Els visitants podran participar en fins a una vintena de tallers per a totes les edats

Els assistents també tindran a l'abast més d'una vintena de tallers per a totes les edats, basats en manualitats, arts i tècniques decoratives. Alguns dels suggeriments giraran al voltant dels ornaments típics del Nadal. Les arts escèniques, la literatura, la pintura o la gastronomia seran altres eixos vertebradors del programa paral·lel. A més, s'estrenarà un nou espai dedicat a les demostracions d'oficis i labors tradicionals com la fusteria, l'orfebreria o el punt de mitja. La fira també serà el marc de presentació del llibre Cuines de Tàrrega, editat per la Regidoria de Cultura dins la Col·lecció Natan. El volum recull receptes típiques dels restaurants de la capital de l'Urgell elaborades amb productes de la terra.

Tàrrega, immersa en els preparatius per a la 18a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals
comentaris