El Tarròs commemora el 83è aniversari de l'afusellament del president Companys

L'acte, que ha estat encapçalat per la consellera Ubasart, ha aplegat un centenar de persones al poble natal del president
La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, fa l'ofrena floral davant el monument que fa homenatge a Lluís Companys al Tarròs (Urgell) - Foto: Alba Mor
photo_camera La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, fa l'ofrena floral davant el monument que fa homenatge a Lluís Companys al Tarròs (Urgell) - Foto: Alba Mor

Un centenar de persones han commemorat el 83è aniversari de l'afusellament del president Companys aquest diumenge al Tarròs, al municipi de Tornabous (Urgell). Durant l'acte, presidit per la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, s'ha recordat la figura de Companys davant del monument que li ret homenatge al seu poble natal. Ubasart ha destacat que el president va ser "un exemple i una figura clau en la construcció del catalanisme social i popular", i ha reclamat un "acte de reparació" cap a Companys. L'acte també ha comptat amb la presència d'altres autoritats, com la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret; i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la delegada del Govern, Montse Bergés.

Durant el seu discurs institucional, la consellera Ubasart ha subratllat que la figura de Companys permet recordar un passat "on es va assolir la llibertat, la igualtat i la fraternitat". Així mateix, ha demanat la nul·litat de la sentència de condemna i ha apuntat que el seu judici va ser dut a terme per un tribunal "il·legitim".

Per la seva banda, l'alcalde de Tornabous, David Vilaró, ha aprofitat la seva intervenció per posicionar-se en contra dels diferents macrocentrals projectades al territori, com la de la Sentiu de Sió. "La gent ha de ser conscient del moment on estem. És més greu del que sembla", ha dit.

Després dels parlaments, la consellera i altres autoritats han fet una ofrena floral al monument que fa homenatge al president Companys.

Durant el transcurs de la commemoració, el Quartet Prysma ha interpretat 'Ària de Bach' de Mascagni i 'El Cant dels Ocells'. L'acte s'ha tancat amb l'himne 'Els Segadors'.

Comentaris