Tàrrega comença la remodelació i ampliació del CAP

Els treballs suposaran una ampliació del 35% de la superfície de l'edifici actual, amb uns 1.100 metres quadrats més, i permetran sumar 13 consultes noves, 2 sales d'espera i una sala de formació
Autoritats i representants institucionals a la visita a les obres de l'ampliació del CAP de Tàrrega - Foto: Anna Berga
photo_camera Autoritats i representants institucionals a la visita a les obres de l'ampliació del CAP de Tàrrega - Foto: Anna Berga

Tret de sortida aquest dilluns a les obres de remodelació i ampliació del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Tàrrega que s'allargaran 18 mesos, amb la previsió que estiguin enllestides a la primavera del 2025. Els treballs suposaran una ampliació del 35% de la superfície de l'edifici actual, amb uns 1.100 metres quadrats més, i permetran sumar 13 consultes noves, 2 sales d'espera i una sala de formació. Les obres, llargament reivindicades per la ciutat, suposaran una millora de l'atenció sanitària a la ciutadania, ja que l'edifici actual, que data de 1992, s'havia quedat petit. La Diputació de Lleida finança el projecte amb 4,14 MEUR i el CatSalut aporta 220.000 euros per equipaments.

Maquetes de les obres d'ampliació del CAP de Tàrrega - Foto: Anna Berga
Maquetes de les obres d'ampliació del CAP de Tàrrega - Foto: Anna Berga

Autoritats i representants institucionals han visitat aquest dilluns l'inici dels treballs. L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ho ha qualificat de "dia històric", ja que es tracta d'un projecte "desitjat i anhelat per la ciutadania de Tàrrega i de la comarca" des de fa més de 18 anys. Ha justificat que des de 1992 la ciutat ha crescut "moltíssim" fins a arribar als 18.500 habitants i que, per tant, els serveis que s'ofereixen també han de créixer proporcionalment.

En el mateix sentit s'ha expressat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha destacat que es tracta d'unes obres "molt esperades" que permetran donar servei a una població d'unes 40.000 persones de les ABS de Bellpuig, Agramunt i Tàrrega i ha destacat que uns bons serveis primaris són "fonamentals" perquè la gent s'arreli al territori.

Més de 4 MEUR invertits

Les obres es preveu que finalitzin en 18 mesos i compten amb un pressupost de 4,14 milions d'euros que finança la Diputació de Lleida. Així mateix, el Servei Català de la Salut aportarà uns altres 220.000 euros per a equipar les instal·lacions, segons el conveni de col·laboració entre la Diputació, el CatSalut i el consistori targarí.

L'actuació contempla la reforma de 650 metres quadrats de l'edificació existent i l'ampliació incorporant 1.100 metres quadrats dels terrenys adjacents cedits pel consistori. Part d'aquesta superfície correspon a l'actual àrea d'aparcament, la qual es redissenyarà per integrar-la al projecte.

El gerent de la Regió Sanitària Lleida ha explicat que l'ampliació permetrà la creació de 13 noves consultes, dues sales d'espera i una sala de formació, mentre que la remodelació de l'edifici actual ajudarà a incrementar el nombre de consultes, millorar la zona d'urgències que passarà de 3 a 5 consultes i també la millora de zones d'altres especialitats.

Comentaris