Tot a punt per a la FiraTàrrega 2016 en la seva edició més intercultural

Un total de 57 companyies nacionals i internacionals participaran en la convocatòria d’enguany que obrirà del 8 a l’11 de setembre, amb 263 sessions en 26 espais d'exhibició

Fira Tèrrega 1 interior
photo_camera L'eix vertebrador d'enguany serà la interculturalitat

Del 8 a l'11 de setembre tindrà lloc la 36a edició de FiraTàrrega, una convocatòria marcada per la interculturalitat com a eix vertebrador i amb la participació de fins a 57 companyies nacionals i internacionals, les quals s’ubicaran en 26 espais d'exhibició, amb un total de 263 sessions en 4 dies.

El nombre de professionals inscrits -a data de 30 d'agost- és 715 professionals

Enguany, la companyia francesa Artonik serà l'encarregada de donar el tret de sortida el dijous 8 a les 19.00 h amb l'espectacle inaugural The Colour of Time, en una desfilada coreografiada que recorrerà els carrers de la ciutat.

El conjunt de la programació ofereix un cartell amb una oferta per a tot tipus de públics i edats, on hi participaran 30 companyies catalanes, 10 companyies de la resta de l'Estat espanyol i 17 d'internacionals. Un total de 60 propostes, que tindran lloc a 26 espais d'exhibició diferents (47 espectacles en espais públics de la ciutat de Tàrrega i 13 muntatges en diverses sales).

Per tal de fer més accessible i per a segmentar el gruix de la programació, la Fira torna a organitzar els Itineraris artístics, amb un total de 10 itineraris amb espectacles per a tots els gustos que facilitaran al públic la navegació pel programa de FiraTàrrega.

Entre les novetats més importants d'aquest 2016, cal destacar, dins de la Secció Oficial, el naixement de l'#EspaiZebra, on les companyies Baal i Les Impuxibles presentaran dues mirades sobre els llocs de pas entre sexualitats. El projecte #Mirades és un encàrrec de FiraTàrrega a través del qual dues companyies no europees, CCOT (Corea del Sud) i Carretera 45 Teatro (Mèxic) compartiran la seva visió particular convertida en experiència escènica sobre la nostra manera d'entendre la ciutat com a punt de trobada.

També es comptarà amb la programació d'#UrbanNation, un apartat dedicat a la cultura urbana que s'expandeix durant tot el dia a la Plaça de les Nacions amb els darrers treballs de Montana Colors Cultura en col·laboració amb l'artista local TopeIron Skulls Co., Get Bak, Ravid Goldschmidt & Quim Moya i els nord-americans Omari and LaNaija i Ephrat Asherie Dance.

Nou focus artístic dedicat a Xile, una oportunitat per a conèixer l'escena artística del país

D’altra banda, FiraTàrrega presenta enguany un focus artístic dedicat a Xile, una oportunitat per a conèixer l'escena artística del país de la mà de propostes com Fulgor, de Teatro Niño Proletario, que ha realitzat una residència creativa a la ciutat, dins del Programa de Suport a la Creació. També es podran veure els muntatges Frames, de La Licuadora,Viaje nº 9, de Teatro del Sonido i La cocina pública, de Teatro Container. Aquesta última ha implicat en la seva producció a diversos veïns de la ciutat de Tàrrega.

Per a celebrar el potencial intercultural de FiraTàrrega, aquesta edició comptarà a més amb coproduccions de gran format com Manifesta, la darrera creació dels Obskené, un cant a la diferència, festiu i lúdic; l'estrena a l'Estat espanyol de Misa Fronteriza, dels mexicans Universiteatro & Gorguz Teatro, una reflexió sobre la hibridació cultural i el sentit de les fronteres; l'estrena de Mulïer de Maduixa Teatre, un homenatge a totes les dones que, durant segles d'opressió, han lluitat i segueixen lluitant pels seus drets; o el Cafe Europa dels italians Ondadurto Teatro, una al·legoria que retrata la hipocresia i els vicis de la nostra societat.

Altres primícies destacables vindran de la mà de Joan Català & Roser Tutusaus, Ponten Pie, Svalbard, Kukai Dantza Taldea, Grupo Puja, Cirque Exalté, Companyia de Circ 'eia', HURyCAN, El Pont Flotant, La Industrial Teatrera o bé la Fundación Collado - Van Hoestenberghe, entre d'altres. 

Comentaris