La Vall del Corb, entre l'Urgell i la Conca de Barbera, amb tot un teixit de vinyes, oliveres, camins i pobles de conte

Entre l'Urgell i la Conca de Barbera, amb tot un teixit de vinyes, oliveres, camins i pobles de conte, trobem la Vall del Corb, un indret amb personalitat pròpia i amb una història que t'envolta i et transporta a altres temps
Restes del Monestir de Vallsanta (Guimerà) ©María Rosa Ferré
photo_camera Restes del Monestir de Vallsanta (Guimerà) ©María Rosa Ferré

Entre l'Urgell i la Conca de Barbera, amb tot un teixit de vinyes, oliveres, camins i pobles de conte, trobem la Vall del Corb, un indret amb personalitat pròpia i amb una història que t'envolta i et transporta a altres temps. La llarga llista de llocs per visitar, entre pobles, monuments, camins i cellers, fan de la Vall del Corb, un lloc per visitar per a tots els públics i on poder estimular tots els sentits amb característiques pròpies d'un lloc únic.

Si voleu visitar castells de conte, podeu fer una volta pels pobles de Maldà, Ciutadilla i Guimerà, on podreu gaudir de la història i transportar-vos a l'edat mitjana per uns instants, a més de conèixer els carrerons dels pobles on segur que trobareu detalls molt especials.

Caminant des de Maldà, podreu arribar a l'antic poblat de Maldanell, on podreu gaudir d'unes vistes magnífiques i de tot un seguit d'escultures tallades a la mateixa pedra de l'indret. Si aneu al vespre, podreu contemplar una posta de sol que no us deixarà indiferents.

Vinyes de l’Olivera a Vallbona de les Monges ©LOlivera
Vinyes de l’Olivera a Vallbona de les Monges ©LOlivera

A Guimerà, a peu de carretera, trobareu les restes del monestir cistercenc de Santa Maria de Vallsanta, visita que podeu fer pel vostre propi compte i que podeu complementar amb la visita al Reial Monestir de Vallbona de les Monges, on podreu fer una visita guiada i endinsar-te en el passat monacal del territori.

Us agradaria perdre-us entre vinyes? A Vallbona de les Monges, tindreu l'oportunitat de fer-ho de la mà de la Cooperativa l'Olivera, que a més té un rerefons social d'un gran valor humà i podreu tastar alguns dels seu vins amb D.O Costers del Segre. La Vall del Corb, s'ha anat guanyant un espai dins la viticultura i és avui en dia una zona referent dins de la D.O Costers del Segre. Teniu un ventall molt variat de bodegues per poder visitar, on en totes trobareu un bon vi.

Entre Sant Martí de Maldà i Ciutadilla, trobareu un seguit de pobles amb un encant únic, pobles com Rocafort de Vallbona, el Vilet o Nalec, d'on gaudireu d'un passeig per carrers on sembla que s'hagi aturat el temps i on us sentireu com a casa.

Vista aèria de la Vall del Corb - Cedida
Vista aèria de la Vall del Corb - Cedida

Endinsant-nos a la Conca de Barberà i deixant enrere l'Urgell, ens donarà la benvinguda Vallfogona de Riucorb, on trobareu abans d'arribar un molí, element típic de la Vall del Corb i un reflex palpable del passat moliner de la zona. El teixit medieval del poble contrasta amb el complex del balneari construït a principis del segle XX i lloc de repòs de molta gent fins a l'actualitat. Seguint el camí, us podeu desviar cap a diferents pobles, un d'ells l'Albió, un petit poble dalt d'un turó on us podeu passar per la formatgeria Sant Gil i gaudir d'unes bones vistes.

Per acabar, també podeu parar a Conesa, un poble medieval emmurallat, on cada racó amaga una bellesa desconeguda i poc valorada, com l'església gòtica de Santa Maria, construïda al segle XIV.

La Vall del Corb, amaga molts més racons i pobles per descobrir, racons que us animo a descobrir, no us quedareu indiferents i voldreu repetir l'experiència.

Comentaris