Imprimir

El 22 Festival de Música Popular i Tradicional Catalana omple de gresca la Granadella

garrigues | 25 de d’agost de 2015

El grup valencià Moix en la seva actuació de la nit de divendres.
El grup valencià Moix en la seva actuació de la nit de divendres.

El 22 Festival de Música Popular i Tradicional Catalana ha reunit 8 grups de la Catalunya Nord, Principat, País Valencià i les Illes a la Granadella, del 21 al 23 d'agost.

El 22 Festival de Música Popular i Tradicional Catalana ha reunit 8 grups de la Catalunya Nord, Principat, País Valencià i les Illes a la Granadella, del 21 al 23 d'agost.

Divendres 21 d’agost es van obrir les portes del Festival que en aquesta 22a edició ha impulsat un cartell renovat amb tot un seguit de grups d’arreu dels Països Catalans amb l’idea de consolidar-se com un festival de referència de la música popular catalana. 

Adreçat a un públic divers, ha reunit un cartell de 8 reconeguts grups de música tradicional amb concerts d’havaneres i sardanes combinats amb la força emergent dels grups que fusionen la musica tradicional amb el rock i els ritmes celtes amb lletres reivindicatives que han convidat a ballar i a viure la festa.

En aquesta ocasió s’han presentat els nous disc del grups Xeic amb el disc Som, el grup valencià Moix ha presentat el nou treball Palifonies i el grup Ebri Knight que ha presentat el nou disc Foc.

Sons Balears i rock Valencià

Dissabte 22 d’agost van actuar els grups Ballugall de les Illes Balears, al que va seguir Moix del País Valencià fins ben continuada la nit.

Ballugall no només fa temes de ball de pagès, el seu repertori inclou músiques tradicionals del món i de la cultura popular de ses illes amb cançons de nova creació. Ballugall es crea amb l’objectiu principal de reviure el projecte Racó de Tramuntana (Associació Pollencina de Ball) que passa per la creació dels seus propis temes com Jota de Tardor, amb l’objectiu que totes les peces es puguin ballar i que els balladors puguin gaudir de la música tradicional. 

Els Moix, guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània, van presentar el disc Palifonies en el qual intenten fusionar en un sol concepte indie-rock i cançó tradicional valenciana. El seu tema l’Albà és una perla antològica de pop estrictament valencià. Els Garrotins impossibles a la vera de la mar omplen l’escenari de ritmes simpàtics, i Per a les ocasions (Marineries) és una fuetada rockera capaç de reanimar un mort. 

 

Concerts per a tothom

Diumenge 23 d’agost van seguir les actuacions del Festival amb 4 concerts que van començar amb una actuació de sardanes a la Plaça de la Vila al migdia, on la Cobla d’Agramunt Vents de Riella va oferir un repertori de les sardanes que més agraden als balladors d’aquesta dansa tradicional catalana.

El grup 22 Strings Quartet format per 4 virtuosos de la guitarra van actuar per la tarda al Centre Cívic de la Granadella oferint un recorregut musical clàssic amb diferents peces de compositors com Enric Granados, Emili Pujol o Joaquim Malats.

A continuació va ser el torn del grup Llamp te frigui, que fa una aposta molt valenta de cantar rock i folk en català a la Catalunya Nord, trencant amb tot folklore tradicional català amb lletres reivindicatives i amb un ritme festiu.

Per tancar el festival, va actuar el grup Ebri Knight del Maresme, presentant del seu darrer   disc Foc amb cançons compromeses de folk contundent amb influències de música celta i mediterrània. 

 

Sopar-maridatge al CCOC

A més, la primera nit de divendres, el reconegut sommelier Xavier Ayala va oferir als paladars més gurmets un sopar-maridatge al Centre de l’Oli (CCOC) amb la finalitat d’harmonitzar l’oli verge extra de les Garrigues amb la cuina i els vins catalans i de la DO Costers del Segre subzona Garrigues.

Allí es van poder degustar plats tant exquisits com: carpaccio de xampinyons amb oli verge extra de les Garrigues amb d’herbes i especies (maridat amb el vi Sumoll 13); Fulles verdes amb vinagreta de cítrics & oli d’oliva verge extra (maridat amb Petit Saó Blanc’14); Salmó marinat al oli de les fines herbes amb oli d’oliva verge extra  (amb El Fanio’12); Porck-Beef amb prunes a l’oli d’oliva verge extra (Jean Leon Magnum’01); Pa amb Xocolata & Oli d’Oliva Verge Extra (PX de Toro Albalà).

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/cultura/22-festival-musica-popular-i-tradicional-catalana-omple-gresca-granadella/20150825223249018673.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]