Imprimir

Ajude(M)ollerussa creat arran de la pandèmia, embrió d’una associació amb 30 voluntaris

Territoris.cat | 23 de de novembre de 2020

presentació associació voluntaris som mollerussa  - marina pallàs i barta
La presentació de la nova associació de voluntaris, Som Mollerussa, a l'Ajuntament - Marina Pallàs i Barta

Mollerussa compta amb una nova associació. Es tracta de Som Mollerussa, una entitat que té per objectiu fomentar el voluntariat de servei a la comunitat i promoure la participació ciutadana. La formen una trentena de membres però la voluntat és que aquesta xifra vagi en augment.

L’Ajuntament presta suport amb la cessió de la seu social ubicada a l’Oficina Jove i també fa acompanyament logístic, i l'associació compta una interlocutora per promoure programes de voluntariat de caire transversal i participatiu.

Segons la presidenta de la nova entitat, Jennifer Forns, ja s’ha començat a treballar per crear una borsa de voluntariat i generar accions que fomentin la participació

Som Mollerussa té l’embrió en el servei Ajude(M)ollerussa que l’Ajuntament va activar el 14 de març amb voluntat d’obrir un canal per afavorir l’assistència a les persones vulnerables, ja fossin persones o col·lectius de risc, arran del confinament decretat per frenar la Covid-19. Per tal de canalitzar les demandes que poguessin sortir, des del consistori es va fer una crida per reunir a les persones interessades en fer aquestes tasques de voluntariat, una crida que va aconseguir mobilitzar-ne una seixantena. La meitat d’aquestes són les que ara s’han constituït com a associació amb la voluntat de seguir donant servei a la comunitat fent voluntariat.

Els resultats del voluntariat, en xifres

Després de 8 mesos de funcionament de l’Ajude(M)ollerussa a través del telèfon 676 289 571, s’han rebut 610 trucades, les quals han originat 578 tasques, bàsicament per la compra d’aliments o medicaments o tenir cura d’animals de companyia, entre altres, segons Cristina Cos, referent municipal del servei.  Així mateix, des de l’Ajude(M)ollerussa s’han fet també 1136 trucades de seguiment a persones grans, unes trucades que se segueixen a dia d’avui amb l’objectiu d’arribar al gruix de les 2300 persones de més de 65 anys que viuen a Mollerussa. Així mateix, des d’aquest programa també es va activar un servei de repartiment d’àpats a domicili, a través del qual se’n va repartir 446, sobretot en els mesos de confinament domiciliari, i també es va activar un Servei de Suport al Dol amb teràpies individuals i també col·lectives, el qual actualment encara té 22 persones actives.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/pla-d39-urgell/ajude-m-ollerussa-creat-arran-pandemia-embrio-d-associacio-amb-30-voluntaris/20201123111632068949.html


© 2021 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]