Imprimir

Les dones de les Garrigues recuperen la figura de la primera dona pilot de l'Estat

territoris.cat | 01 de de març de 2018

El grup de teatre Rellotge de Sorra Garriguenc interpretant La dansa de la Pluja
El grup de teatre Rellotge de Sorra Garriguenc interpretant La dansa de la Pluja

El grup de teatre femení Rellotge de Sorra Garriguenc, interpretarà el dissabte 3 de març al Pavelló de l'Oli, l'obra La dansa de la Pluja. Es tracta d'un espectacle que mostra una història ambientada a la ciutat de Londres, als voltants de l'any 1955, a través de la qual s'endinsaran, amb humor i una narració vibrant, en la vida de Raimunda Elias, nascuda a Arbeca l'any 1911 i que va morir a Londres el 2001, coneguda per ser mestra i, sobretot, la primera dona pilot de l'Estat espanyol.

La representació, impulsada per l'Ajuntament de les Borges Blanques, es dura a terme en commemoració del Dia de la Dona que celebrarem el pròxim dijous, 8 de març.

Des del grup de teatre format per integrants de diferents Associacions de Dones de les Garrigues han donat a conèixer un fragment que sintetitza el relat de l'obra, i que diu l'enyorança que tenia clavada al cor em va fer tornar al meu poble. Els anys han anat passant però continuo tenint contacte amb la meva millor amiga, la Munda. Ella encara viu a Londres, la seva trajectòria va marcar la meva vida, plena de projectes, de lluites i, sobretot, d'esperances. Amb quatre traços faré un dibuix que us endinsarà en una història que se situa a Londres, durant el 1955.

Raimunda Elias, freqüentava aeroclubs i assistia a la construcció d'avions com a alumna, i es va convertir en instructora de vol de pilots a l'escola de vol Marià Foyé. Va obtenir les llicèn­cies als camps de vol de Pui­gcerdà, el Montseny i Sabadell en vols a remolc, i va ser la primera dona pilot de l'Estat espanyol que va tenir la llicència per a vol sense motor,

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/garrigues/dones-garrigues-recuperen-figura/20180301151937046697.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]