Imprimir

Els jueus balaguerins tindran espai expositiu propi al Museu de la Noguera

territoris.cat | 27 de de febrer de 2020

Serà així a partir de l'1 de març, quan s'inaugurarà aquesta nova sala de l'exposició permanent

El diumenge 1 de març s’inaugurarà a les sales permanents del Museu de la Noguera un nou espai expositiu dedicat als jueus de Balaguer.

La directora de l'equipament, Carme Alòs, realitzarà una conferència prèvia a la inauguració, en la que a partir de la seva recent investigació s’ha pogut posar de manifest com seixanta-sis jueus de la ciutat van ser acusats de practicar la fe jueva d’amagat, tot i aparentar ser cristians i haver estat batejats.

La recerca també formula una hipòtesi sobre l’origen de l’església i la imatge de la marededeu del Miracle, així com del seu vincle amb la comunitat conversa de la ciutat, la qual ostentava un important poder econòmic als segles XVI i XVII.  

Després de la xerrada se celebrarà la inauguració de l’Espai dels Jueus de Balaguer, el qual passarà a formar part de l’exposició permanent del Museu de la Noguera

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/noguera/els-jueus-balaguerins-tindran-espai-expositiu-propi-museu-noguera/20200227094904062715.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]