Imprimir

L'església de les Borges ja llueix les dos noves gàrgoles

garrigues | 14 de de novembre de 2013

Canvi gàrgoles església
Els operaris van treballar fins a primera hora de la tarda. Foto: Montse Esteller.

Els operaris municipals van col·locar dimarts les noves peces, obra del picapedrer local Domènech Altarriba, en substitució de les gàrgoles antigues, molt deteriorades pel pas del temps

La parròquia de l'Assumpció de Maria de les Borges Blanques compta des d'aquesta setmana amb les dos noves gàrgoles construïdes per substituir les antigues, molt malmeses. Tres operaris municipals van col·locar dimarts les noves peces amb l'ajuda de dos grans grues, una tasca que es va donar per finalitzada a mitja tarda.

L'obra, un encàrrec de l’Ajuntament de les Borges a l'artista picapedrer Domènech Altarriba, s’han tallat amb pedra arenisca de la Floresta i permetran treure l’aigua del canal interior de la teulada sense perill de filtracions. El cost de la intervenció ha estat de 4.100 euros finançats per l’Ajuntament de les Borges.

La pedra amb què es van fer les gàrgoles originals s’ha malmès greument per les inclemències meteorològiques, la humitat i la brutícia que hi genera la població de coloms, i les dos peces amenaçaven en caure. Com les dos gàrgoles antigues, les dos peces noves estan construïdes amb una pedra molt resistent, però també s’han recobert amb un líquid impermeable per evitar les filtracions. Les gàrgoles fan 1,15 metres de llarg per 45 centímetres d’ample i 30 centímetres d’alt.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/garrigues/l-esglesia-borges-ja-llueix-noves-gargoles/20131113110545028626.html


© 2021 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]