Imprimir

L’estany d’Ivars i Vila-sana acull l’alliberament de sis noves tortugues

territoris.cat / Jordi Bonilla | 04 de de juliol de 2018

Un dels sis exemplars de tortuga alliberats a l'Estany
Un dels sis exemplars de tortuga alliberats a l'Estany

L'estany d'Ivars i Vila-sana ha acollit avui l'alliberament de 6 exemplars de tortugues d'estany en una acció que està dins el marc de reintroducció d'aquesta espècie protegida que es va iniciar al 2011.

La jornada s’ha dut a terme a càrrec del Centre de Reproducció d'Amfibis i Rèptils de Catalunya i els joves que participen a la Setmana Natural de l’Estany. S’han alliberat un total de sis exemplars, quatre mascles i dues femelles, que es sumaran als que ja es van alliberar anys anteriors i nous exemplars que han nascut fruit d’aquest projecte.

Quim Soler, director tècnic del CRARC, reivindicava que no es poden alliberar tortugues de Florida, en espais naturals com l’estany d’Ivars i Vila-sana, perquè es tracta d’una espècie invasiva i que les persones que les compren han de ser prou responsables per cuidar-ne a casa, com a mascota.

La jornada s’ha emmarcat dins de la Setmana Natural de l’Estany, on es vol mostrar la diversitat biològica de l’espai natural i l’estima cap a la natura amb activitats en el mateix entorn.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/pla-d39-urgell/l-estany-d-ivars-i-vila-sana-acull-l-alliberament-sis-noves-tortugues/20180704190259050226.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]