Imprimir

Linyola proposa visites virtuals al seu pessebre vivent i a l’església de Santa Maria

territoris.cat/Josep A. Pérez | 16 de de gener de 2019

L'alcalde Àlex Mases presenta la visita virtual de l'esglèsia de Santa Maria
L'alcalde Àlex Mases presenta la visita virtual de l'esglèsia de Santa Maria

L'Ajuntament de Linyola ha presentat un projecte que permet dur a terme visites virtuals pel Pessebre Vivent i l'església de Santa Maria. Es tracta d'una tecnologia pionera que permet recórrer aquests espais i conèixer tots els detalls amb una visió de 360 graus, i convertir-los en un museu virtual.

Vista virtual de l'esglèsia de santa Maria de LinyolaLa visita, que es pot realitzar des del web de l'ajuntament, 3D Telemetria Làser, també incorporarà informació històrica i cartogràfica dels espais. Segons l'alcalde de Linyola, Àlex Mases sense sortir de casa es pot visitar el Pessebre Vivent i observar els més de 10.000 objectes que s'hi mostren i que ben aviat s'incorporarà la descripció.

Pel que fa a l'església de Santa Maria es pot accedir a espais que fins ara no es coneixien, com és la part alta de les voltes del temple. També es pot pujar per les escales fins dalt de tot del mirador i gaudir de la vista 360° del paisatge de la Plana d'Urgell.

Vista virtual al Pessebre Vivent de LinyolaMases va afegir que aquests són els dos primers projectes que s'han plantejat inicialment, però no descarta més endavant de fer-ne de més edificis com ara del Molí de l'oli o de les rutes saludables.

El sistema mostra tal com són tots aquests espais, per tant es podran conèixer sense necessitat de visitar-los presencialment. Així doncs ens plantegem en un futur de fer visites virtuals de la resta de llocs emblemàtics del municipi, els quals ens serviran en primer lloc per ordenar tota l'activitat turística que ofereix Linyola i en segon lloc per crear un museu virtual de tot el que s'hi mostra, afegeix Àlex Mases.

Sobre l'empresa que ha dut a terme el treball de digitalització dels espais de Linyola,  3D Telemetria Làser 

Una empresa amb molta experiència personal al món del 3D i en totes les seves variants. Ofereix diversos serveis 3D de última generació, entre ells la realització d’escaneig tridimensional d’edificis i d’entorns, a partir dels quals es podem obtenir passejos virtuals immersius en qualitat 4K, entorns reals interactius, visió VR, plànols 3D…

Treballen a diversos sectors, com per exemple promoció residencial, assegurances, hostaleria, construcció, indústria, transport, comerç… I un llarg etcètera, tan llarg com ho pot ser la imaginació. Són temps on tots volem veure les coses ja, voltar-les, anar-hi i, si pot ser, entrar-hi… Tant per temes lúdics, com comercials o d’esbarjo.

Es tracta d'un ajut fonamental per les enginyeries, per la construcció, per la logística… Donen accés universal, d’una forma molt senzilla i intuitiva, a llocs on determinades persones mai poden accedir-hi anar per les seves limitacions físiques. I això és especialment important als sectors de la cultura i patrimoni comuns.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/pla-d39-urgell/linyola-proposa-visites-virtuals-seu-pessebre-vivent-i-l-esglesia-santa-maria/20190116143254054188.html


© 2021 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]