Imprimir

Llum verda a la carretera de Vilanova de Bellpuig a Golmés

pladurgell | 13 de de novembre de 2014

En el primers metres de la carretera si troben diversos habitatges a peu de carretera.
En el primers metres de la carretera si troben diversos habitatges a peu de carretera.

El projecte s'ha pogut desencallar, després de molts anys de reivindicacions, gràcies a l'aportació de 927.000 euros, que farà la Diputació de Lleida.

Han estat molts anys de reivindicacions per part de Vilanova de Bellpuig, per aconseguir millorar l'única via de què disposa el municipi per accedir a la comarca. Finalment la Diputació de Lleida ha posat fil a l'agulla per fer realitat aquest projecte, que es desplegarà en diverses fases, i que tindrà un cost de 927.000 euros.

 

Cal destacar que la carretera té una longitud de 2,4 quilòmetres dels quals la major part es troben en el terme municipal de Golmés. Per aquest motiu els dos consistoris van aprovar el passat mes el projecte de la primera fase de les obres que tenen un pressupost de 267.000 euros. Una primera actuació que es durà a terme en dos trams; el primer, en els 400 metres inicials en el terme de Golmés, i el segon del quilòmetre 1,04 a l'1,460, en el que es troba un revolt molt pronunciat.

 

Segons l'alcalde de Golmés Jordi Calvís, en els primers 400 metres s'ampliarà la calçada dels 5 al 7 metres, dels que un metre es destinarà a vianants, ja que es tracta d'un accés a la zona de lleure del municipi. Per altra, en aquest tram es troben diversos habitatges, dels que els seus propietaris havien denunciat en moltes ocasions la perillositat per accedir als mateixos. Per aquest motiu també s'instal·laran mesures per reduir la velocitat

 

Calvís ha explicat que la previsió és que es pugui fer l'adjudicació aquest any, per començar les obres a primers de l'any vinent. Calvís ha afegit que en aquesta via s'han registrat molts accidents, per la qual cossa la millora era necessària. Per la seva banda l'alcalde de Vilanova Joan Trull, va destacar que era imprescindible millorar l'únic i principal accés del municipi amb la resta de la comarca.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/pla-d39-urgell/llum-verda-carretera-vilanova-bellpuig-golmes/20141113194445014761.html


© 2021 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]