Imprimir

Més de 1.000 alumnes ja participen al concurs literari Ficcions

territoris.cat/AMIC/Marina Pallàs i Barta | 27 de de novembre de 2019

Les inscripcions seguiran obertes fins al 3 de febrer - Unsplash
Les inscripcions seguiran obertes fins al 3 de febrer - Unsplash

La dotzena edició del concurs literari Ficcions ha superat els 1.000 participants procedents de 118 centres educatius, dels quals 867 alumnes són de Catalunya, 93 són del País Valencià i 76 de les Illes Balears. De la demarcació de Lleida, hi participen 34 estudiants. Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 1 d’octubre i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al 3 de febrer a través de la pàgina web.

Cinc novel·les com a font d'inspiració

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la (Bitllet d’anada i tornada de Gemma Lienas, El Navegant de Joan-Lluís Lluís, Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà, Història de Leandre i Hero de Joan Roís de Corella i Kafka i la nina que se’n va anar de viatge de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega.

Els alumnes poden participar tant individualment com en grup de fins a tres persones

Els finalistes en el certamen de 2019 de Ficcions - AMICEls finalistes en el certamen de 2019 de Ficcions - AMIC

Jurat, premis i gran final

Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, mentre que el segon premi serà un Smartphone. Els premis territorials per a les millors històries de cada zona guanyaran un Smartphone o uns auriculars sense fils. A més, també es premiaran les professores i professors més motivadors de cada territori (País Valencià, Illes Balears i Catalunya) amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i esmorzars inclosos.

En la darrera edició van participar-hi més de 3.800 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, provinents de més de 300 centres educatius, unes xifres que se superen any rere any

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació representa a 385 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/societat/mes-1000-alumnes-ja-participen-concurs-ficcions/20191127102744060926.html


© 2020 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]