Imprimir

Mireia Gonzàlez i Rosa Maria Giralt descobreixen la realitat femenina de la immigració

pladurgell | 11 de de març de 2015

Rosa Maria Giralt i Mireia González, amb l'alcalde Marc Solsona i l'editor Lluís Pagès.
Rosa Maria Giralt i Mireia González, amb l'alcalde Marc Solsona i l'editor Lluís Pagès.

En el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, la Biblioteca Comarcal Jaume Vila va presentar el llibre Femení Plural, un treball que recull la vivència de les dones immigrants.

Rosa Maria Giralt i Mireia González, van presentar aquest dilluns en la Biblioteca Jaume Vila de Mollerussa, el treball Femení Plural, una obra que recull la realitat del fenomen de la immigració explicada per una vintena de dones. Un acte que formava part de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Les autores del llibre, van indicar que el llibre posa de manifest històries molt colpidores i van destacar el valor i la generositat de les seves protagonistes alhora de despullar-se davant els lectors per mostrar una realitat com és la integració a la societat com a dona immigrada.

Precisament, les dificultats que viuen algunes de les dones que han immigrat fa que no es plantegin el feminisme dins les seves prioritats, encara que en l’àmbit legal i educatiu s’ha fet passes endavant però que s’està aturat en l’àmbit social, ja que la conciliació de la vida laboral i familiar és més difícil per a la dona.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, que va assistir a la presentació, va qualificar el llibre de personal i intimista, va dir que la visió de les dones entrevistades ens pot ajudar a fer autocrítica i a adonar-nos que estem carregats de prejudicis pel que fa a la immigració.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/cultura/mireia-gonzalez-i-rosa-maria-giralt-descobreixen-realitat-femenina-immigracio/20150311125510016481.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]