Imprimir

El Museu Morera inaugura avui l’exposició ‘Connexions’

territoris.cat/Rosa Sánchez | 09 de de març de 2017

'Connexions' posarà de manifest la rellevància de la col·lecció del Museu d'Art Jaume Morera
'Connexions' posarà de manifest la rellevància de la col·lecció del Museu d'Art Jaume Morera

La mostra s’emmarca en el conjunt d’activitats projectades per commemorar el centenari de la pinacoteca lleidatana

Enguany el Museu d’Art Jaume Morera celebra els cent anys d’història i, per commemorar aquesta efemèride, presenta l’exposició ‘Connexions’.

‘Connexions’ és una mostra que pretén posar de manifest la rellevància de la seva col·lecció, i ho fa a partir del diàleg que pot establir-se entre algunes de les seves millors obres i d’altres procedents de les principals col·leccions artístiques del país.

Els responsables de la tria de les obres han estat alguns dels millors historiadors i crítics d’art del moment, com ara en Francesc Fontbona, la Mariona Seguranyes, l’Eliseu Trenc, en Josep Casamartina, la Pilar Bonet, l’Àlex Mitrani i la Cèlia del Diego.

Les connexions aportades constitueixen per si mateixes un conjunt de relats que traspuen el que ha estat l’art del segle XX i la seva crítica

El resultat d’aquesta selecció és una exposició que incideix en la contemporaneïtat i que explora el sentit final que configura el fet artístic, l’art de la crítica i les seves possibilitats discursives. No hi falten les obres icòniques, però fins i tot els objectes més humils hi dialoguen d’igual a igual, hi aporten noves visions i significats i es capen de les classificacions i les simples etiquetes.
 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/segria/museu-morera-inaugura-avui-lexposicio-connexions/20170309094209039596.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]