Imprimir

El Museu de la Noguera crea noves places per 'A l’estiu l’or el busquem al riu'

Territoris.cat | 20 de d’agost de 2020

or2

S'amplien les places per assistir a aquesta activitat degut a que s'han exhaurit les inicialment previstes

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre ha exhaurit les places per a l’activitat 'A l’estiu l’or el busquem al riu', una proposta única, emocionant i molt divertida que convida el públic a viure l’experiència dels autèntics buscadors d’or en un entorn incomparable com és la llera del riu Segre a l’alçada de Balaguer.

L’activitat, que té una durada de dues hores, descobreix  la història de l'explotació d'aquest valuós metall al Segre, la seva procedència, els usos i propietats, i ensenya  també la tècnica manual per poder extreure l’or fàcilment de l’arena amb l’ajuda d’un instrument en forma de plat anomenat àbac o batea.

Passada una estona, la paciència es transforma en emoció quan es comencen a veure unes petites partícules daurades que apareixen entre l’arena i grava remoguda. A poc a poc aquestes palletes d’or queden dipositades al fons de la l’àbac d’on es poden treure fàcilment i posar-les en un petit vial de plàstic que al final de l’activitat tothom s’emporta a casa com a premi a l’esforç i la feina feta.

Davant la gran demanda de places, s’ha decidit ampliar l’activitat de recerca d’or al riu als dies 2,5,9 i 12 de setembre, únics dies encara amb places disponibles

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/noguera/noves-places-per-lactivitat/20200820081108066987.html


© 2021 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]