Organitzen a les Borges Blanques un taller de memòria oral sobre el president Macià

 

Interior de l'Espai Macià de les Borges Blanques
photo_camera Interior de l'Espai Macià de les Borges Blanques

L'Espai Macià de les Borges Blanques acollirà el divendres 13 de setembre un taller de memòria oral sobre el president Macià, una iniciativa del Centre d'Estudis de les Garrigues, que s'emmarca dins de la programació dels Tallers i Jornades de Memòria Oral 2019-2020, que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya.

El record del president Macià és un patrimoni, memorial a punt desaparèixer

Espai Macià de les Borges BlanquesEl Centre d'Estudis de les Garrigues i l'Espai Macià col·laboren en la realització d'aquest taller per tal de recuperar el record que la gent de més edat de la població té sobre el president Macià però també el que puguin tenir noves generacions. En el transcurs d'aquest, es farà ús de recursos audiovisuals per tal de recollir la memòria i el record dels borgencs i borgenques sobre el president Macià.

El president Macià

El president Macià fou un militar i polític català que tingué una històrica relació amb les Borges Blanques, ja que la seva família n'era originària, malgrat que ell va néixer a Vilanova i la Geltrú. Figura destacada de Solidaritat Catalana, i fundador d'Estat Català i després d'Esquerra Republicana de Catalunya, Macià visità sovint les Borges, el seu districte electoral natural que l'escollí diputat a Corts de forma ininterrompuda entre 1907 i 1923.
 

L'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial

En els darrers temps, el testimoni directe de la gent ha esdevingut una de les fonts d'informació més valuoses per als investigadors socials. La tècnica de l'entrevista, abans gairebé associada en exclusiva als antropòlegs, avui forma part dels mètodes més utilitzats en investigacions de tota mena. La recerca a escala local ha estat singularment una de les grans beneficiades per aquest procés d'extensió. L'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial presenta per dotzè any consecutiu un seguit d'experiències que han tingut lloc a partir d'iniciatives proposades per les entitats que en formen part. L'Observatori us proposa, així, un recorregut al llarg del territori per conèixer les vivències i el testimoni de persones anònimes, al mateix temps personals i representatives del batec de la nostra societat.

Comentaris