Imprimir

'Secrets de Ponent', espai de descoberta de les noves tendències foodies a les terres de Lleida

territoris.cat/Cristina Mongay | 16 de de març de 2017

La cuina amb insectes, una de les propostes a les que ens acosta la 'Bacanal de Strudel'
La cuina amb insectes, una de les propostes a les que ens acosta la 'Bacanal de Strudel'

L'establiment, de Fruita Blanch, celebra el seu segon aniversari amb un cicle per divulgar nous hàbits alimentaris i les bones pràctiques dels productors lleidatans

Des de fa dos anys, hi ha un establiment al barri de Pardinyes de Lleida que treballa per omplir el nostre cistell de la compra amb productes alimentaris de proximitat i de molta qualitat procedents de les nostres terres. Es tracta de 'Secrets de Ponent', un projecte de Fruita Blanch.

Aquest matí 'Secrets de Ponent' ha presentat el cicle d'activitats que, juntament amb l'advocada especialista en salut alimentària Marta Quintana, desenvoluparà amb l'objectiu d'atansar al públic les tendències alimentàries de fora de l'Estat espanyol i la feina dels productors locals. 

La 'Bacanal de Strudel' es projectarà amb un seguit de cites que permetran fer tastos un tan diferents d'allò habitual. Per exemple, la nutritiva cuina amb insectes, els productes sense al·lèrgens, l'alimentació amb cànnabis o la cuina afrodisíaca. Tot plegat, unes trobades que prometen ser no només divertides pels assistents, sinó que també pedagògiques i que faran que aquests es plantegin trencar amb els molt tabús alimentaris.

Segons ha explicat en Joan Blanch, propietari del local, "creiem que a la ciutat feia falta un espai reflexiu i provocador respecte a l'alimentació, però també a l'estil de vida saludable que tingui en compte les propostes dels productors locals i també les tendències que ens arriben de fora."

La programació de la 'Bacanal de Strudel' s'iniciarà el 31 de març amb 'Va de birres', un tast transversal de cinc cerveses artesanes, elaborades amb fruita, de la mà del cerveser Albert Echevarría. Seguirà el 28 d'abril amb 'Proteïnes voladores', una degustació de plats cuinats amb insectes aptes per al consum humà; i el 26 de maig arribarà el torn de 'Posar-se a la cuina', un tast de cuina afrodisíaca, propostes que vindran de la mà del cuiner Toni Alonso.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/segria/secrets-ponent-espai-descoberta-noves-tendencies-foodies-terres-lleida/20170316123012039728.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]