Imprimir

Torregrossa incrementa el nombre de desfibril·ladors

territoris.cat | 06 de de setembre de 2019

Un dels desfibril·ladors es troba a la zona del poliesportiu
Un dels desfibril·ladors es troba a la zona del poliesportiu "Lo Graner"

Torregrossa ha incrementat el nombre de desfibril·ladors. Un a la zona del poliesportiu "Lo Graner",  finançat per la Diputació de Lleida  i un altre de contractat mòbil per tal de poder ser traslladat als esdeveniments que es facin durant l'any als diferents espais del municipi.
Aquestes noves adquisicions se sumen al projecte que des de l'Ajuntament es va iniciar l'any 2012 per fer de Torregrossa un poble cardioprotegit i continuar treballant pel benestar dels veïns i veïnes de Torregrossa. 

​Torregrossa, poble cardioprotegit amb aquestes noves actuacions

Durant la campanya d'estiu de l'any 2012 es va fer la primera actuació amb la instal·lació d'un aparell desfibril·lador per donar servei a la zona de les piscines municipals i la zona d'esbarjo. 
Conscients que hi ha situacions imprevistes que comporten riscos per les persones, entre les quals destaquen les cardiorespiratòries i que la supervivència dels afectats per aquestes patologies depenen d'un diagnòstic ràpid i immediat on el temps de reacció és vital, l'any 2014 l'Ajuntament va adquirir un desfibril·lador extern que va ser ubicat a les portes del Centre Mèdic del municipi. Aquests aparells poden ser utilitzats per personal no mèdic, amb una formació bàsica, que permet fer una primera actuació d'urgència que pot ser importantíssima fins a l'arribada dels serveis sanitaris.
Des de l'Ajuntament ja s'han organitzat 2 cursos de formació i està previst fer-ne un altre abans de finals d'any.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/pla-d39-urgell/torregrossa/20190906184558058871.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]