Imprimir

Troben quatre esquelets durant les obres del carrer Bisbal de Guissona

territoris.cat | 13 de d’abril de 2016

Es creu que les restes localitzades podrien datar-se en època tardoantiga (s. IV al V dC), tot i que es realitzarà l’estudi del Carboni 14, per precisar la seva datació

foto_esquelet_carrer Bisbal_guissona texteEl passat dilluns es van iniciar les obres de repavimentació i restitució dels serveis bàsics del carrer Bisbal de Guissona, carrer inclòs dins de l’espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, per trobar-se dins del perímetre de l’antiga ciutat romana de Iesso. En el transcurs dels treballs, un equip d’arqueòlegs han realitzat les tasques de seguiment i control i han pogut documentar dos enterraments complets i dos de parcials, coberts amb lloses de pedra, excavats als nivells naturals de la zona.

Es creu que els esquelets trobats podrien datar-se en època tardoantiga (s. IV al V dC). Tot i això, pròximament, es realitzarà l’estudi del Carboni 14, per precisar la seva datació.

Un cop extrets del lloc on s’han localitzat es procedirà a l’estudi antropològic per conèixer l’edat, el sexe i les possibles malalties sofertes durant la seva vida. 

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/segarra/troben-quatre-esquelets-durant-obres-carrer-bisbal-guissona/20160413155933021924.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 649 811 596 - [email protected]