Opinió

Manifest de l'Associació d'Amics del Bisbe Deig amb motiu de la sentència del TS

L'Associació d'Amics del Bisbe Deig, vol recordar que el dret a l'autodeterminació està emparat per nombrosos instruments de Dret Internacional, d'abast universal i que formen part tant de l'ordenament jurídic espanyol, com del de la Unió europea. Per tant, considerem que l'Estat espanyol està obligat a promoure'l i a facilitar les garanties polítiques i jurídiques del seu lliure exercici, tal com han fet altres democràcies del nostre entorn.

En conseqüència, l'Associació Amics del Bisbe Deig no reconeix que els representants de les nostres institucions polítiques i entitats socials hagin comès cap delicte en l'exercici del dret a l'autodeterminació dels catalans, no han fet res més que creure amb uns principis democràtics que, fins avui, pensàvem que existien a l'Estat Espanyol.

Aquesta és una sentència contra tot un poble, és una condemna duríssima que ha volgut demostrar qui té la força i atemorir a la gent que pensa diferent dels grans poders de l'estat.

El sentiment d'indignació davant d'una condemna injusta, farà difícil la recuperació de la normalitat democràtica i la concòrdia a Catalunya. Necessitem una solució basada en el diàleg i el respecte, què utilitzi els mecanismes propis de la democràcia i no l'autoritarisme i la repressió.

Per aquest motiu, interpretant el que diria el Bisbe Deig en aquesta ocasió, ens afegim a la mobilització pacífica en defensa de la democràcia, de l'Estat de Dret i de les nostres llibertats nacionals.

Comentaris