Opinió

Al costat de la ciutadania

La nostra voluntat és la  de convertir les dificultats en oportunitats i per això posarem els professionals i els programes de suport i ajut que estiguin al nostre abast, per tant, durant la pandèmia continuem i continuarem treballant per les famílies i els infants, per  les persones grans i pels grups de població més vulnerables

A causa de la pandèmia, fa uns mesos que estem vivint uns moments d'incertesa, de constant canvi i lligats a una quotidianitat que està en continua transformació, una transformació que ens porta sovint a uns escenaris desconeguts, que encara que segueixin una progressió determinada no tenim la certesa de com serà el decurs dels esdeveniments.

La COVID-19 ha impactat greument en la nostra societat i en la vida diària de tots nosaltres, provocant desajustos a les persones, entitats, associacions, serveis... Aquests s'han fet evidents en les persones en l'àmbit emocional, físic, social... i també en formats més generals com és l'àmbit econòmic, polític, de salut, de serveis...

Des de l'Ajuntament de Mollerussa i, en especial de la regidoria d'Acció Social i Comunitària, Ciutadania i Infància, volem estar al costat de la població i ara més que mai, escoltant, detectant, acompanyant, ajudant... amb l'objectiu de caminar al costat de les persones, en tot moment, fent front a les casuístiques que formen part de les vivències diàries dels ciutadans de Mollerussa.

I per aquest motiu, volem continuar al costat de la ciutadania per atendre-la, sense tenir en compte l'edat, la raça, el sexe... I ho volem fer, renovant el segell d'excel·lència de Ciutat amiga de la Infància per UNICEF, estant al costat dels joves a través del Centre Obert i de l'Espai Jove Intercultural, apropant-nos a les persones grans amb la figura de l'Amiga de la Gent Gran des del programa No et quedis a casa i el Casal Municipal i oferint el servei d'Acollida Municipal a les persones nouvingudes.

Volem continuar al costat de la ciutadania per escoltar la seva opinió i així fer front a les necessitats de cadascú tant de forma individual com col·lectiva. I ho volem fer a través dels diferents espais de participació ciutadana com són el Consell Social, els espais de debat Digues la Teva, el Consell de Participació Adolescent i el recentment creat Consell de Participació Sènior.

La nostra voluntat és la de convertir les dificultats en oportunitats i per això posarem els professionals i els programes de suport i ajut que estiguin al nostre abast. Per tant, durant la pandèmia continuem i continuarem treballant per les famílies i els infants, per les persones grans i pels grups de població més vulnerables. Posant en marxa programes com l'Ajude(M)ollerussa i Reinicia de suport emocional, promovent el voluntariat i el suport de la xarxa social acompanyant la nova associació de voluntaris de Mollerussa Som Mollerussa, fent arribar un àpat de Nadal a aquells que se senten sols i apropant l'habitatge a aquells que més ho necessiten, treballant per la igualtat d'oportunitats.

VOLEM CONTINUAR AL COSTAT DE LA CIUTADANIA

Comentaris