Opinió

"(BI) Sivilitzem-nos"

El dia 23 de setembre és el Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual, un col·lectiu que sovint es mistifica i s'oblida. Aquesta data se celebra des de l’any 1999 i va sorgir gràcies a la iniciativa de Wendy Curry, Gigi Raven i Michael Page

El dia 23 de setembre és el Dia Internacional de la Visibilitat Bisexual, un col·lectiu que sovint es mistifica i s'oblida. Aquesta data se celebra des de l’any 1999 i va sorgir gràcies a la iniciativa de Wendy Curry, Gigi Raven i Michael Page. Amb aquesta celebració es busca l’acceptació i la tolerància cap a les persones d’aquesta comunitat, junt amb l’eliminació dels mites que l’envolten.

Les persones bisexuals són aquelles que se senten atretes sexualment i romànticament i que presenten una conducta sexual tant per a dones com per a homes. Una persona continua sent bisexual si només ha sortit amb persones del seu mateix gènere o viceversa; si se sent atreta de forma i en intensitats diferents pels diferents gèneres i si a vegades només sent atracció per un gènere i a vegades per l’altre. No hi ha una sola forma de ser bisexual ni podem posar unes normes que s’han de complir per a ser-ho, cada persona viu la seva sexualitat d’una manera única.

Alhora, és innegable que les persones LGBTQI+ continuen patint discriminació en el seu dia a dia, i hi ha estudis que demostren que aquesta comunitat acostuma a tenir una pitjor salut mental que les persones cisheterosexuals. En una enquesta realitzada per The Trevor Project, el 66% de les persones bisexuals van manifestar que s’havien sentit tristos en les últimes dues setmanes, mentre que en els gais i lesbianes la xifra era del 49% i en els heterosexuals del 27%.

D’altra banda, una de les frases més dites quan es parla de bisexualitat és “és solament una fase, ja canviaràs d’idea”. Aquesta declaració s’ha d’eliminar completament perquè dona la idea que la bisexualitat és un moment d’experimentació; quan no podria ser més el contrari. Aquesta orientació sexual és totalment vàlida i va més enllà de l’edat o en quin punt de la vida et trobes.

En conclusió, la bisexualitat és una sexualitat totalment vàlida que s’ha d’acceptar. No podem continuar tolerant els mites que l’envolten i cal educar en valors de tolerància i acceptació.

Comentaris