Opinió

Donem suport als qui ens donen suport

Aquest divendres dia 13 a les 9:30 hores l'alcalde de Lleida Sr. Miquel Pueyo i el primer tinent d'alcalde Sr. Toni Postius estan citats a declarar en el Canyeret, en la seu dels jutjats de Lleida

Aquest divendres dia 13 a les 9:30 hores l'alcalde de Lleida Sr. Miquel Pueyo i el primer tinent d'alcalde Sr. Toni Postius estan citats a declarar en el Canyeret, en la seu dels jutjats de Lleida. 

Aquesta compareixença està motivada per la demanda penal interposada per l'empresa Promenade, promotora del centre comercial més conegut com a Torre Salses contra els representants legals de la nostra ciutat. 

Aquests senyors han interposat aquesta demanda bàsicament per a acoquinar als màxims dirigents de la Paeria de la nostra ciutat, sortits de la voluntat popular expressada en les últimes eleccions municipals, a les quals es van presentar amb el propòsit obert i, en cap moment ocult, contrari al desenvolupament d'un macro centre comercial als afores de la Lleida, amb el qual quedaria molt danyat el comerç de proximitat i la situació urbanística del centre històric, al no poder conviure un centre de 54.000 m quadrats amb el comerç local en una ciutat de les característiques demogràfiques de Lleida. 

Aquests senyors de Promenade, tot sabent que la voluntat popular recentment sortida de les urnes era contrària a aquest projecte no van dubtar a pactar i signar l'acord amb un alcalde que estava en funcions per a forçar a la nova Paería, per la via dels fets consumats , a dur a terme el centre comercial, encara sabent que el projecte sortia derrotat de les urnes que acabaven de parlar. 

Segurament no entenen que un projecte de tal magnitud ha de comptar amb el suport de la majoria de la població expressada a través dels seus representants polítics.  

Tampoc no deuen entendre que a més de la falta d'aquesta voluntat política, la Paeria tampoc pot emprendre aquest projecte perquè manca de la llicència comercial perceptiva per part de la Generalitat, que l'ha denegat atenent les diferents variants comercials, demogràfiques i urbanístiques, i vigilant per ben general de Lleida. 

Segurament el fons inversor de Promenade, situat en un paradís fiscal com Luxemburg, està acostumat a retorçar voluntats i a callar boques amb coaccions de diferent índole i creuen que aquí a Lleida això també els pot funcionar. 

Nosaltres des de Projecte Lleida us instem a comerciants, hostalers i, ciutadans en general a acudir aquest divendres dia 13 a les 9.30 hores a la porta principal dels jutjats, per a donar calor i suport als nostres representants polítics perquè puguin continuar defensant el comerç local i de proximitat i per a demostrar que la voluntat de la ciutadania de Lleida no es doblega ni amb diners ni amb coaccions. 

Gràcies a tots

Comentaris