Opinió

Se'ns gira feina i ens encanta: arriben les ajudes europees a Corbins!

Els ajuntaments, tot i els processos digitals i l'administració electrònica; cada vegada ens omplim més de paperassa i de procediments difícils d'entendre pels usuaris i usuàries dels serveis municipals, que en definitiva, és el poble

Els ajuntaments, tot i els processos digitals i l'administració electrònica; cada vegada ens omplim més de paperassa i de procediments difícils d'entendre pels usuaris i usuàries dels serveis municipals, que en definitiva, és el poble.

A les oficines municipals som les mans que som, i ens és tan complicat avançar amb tràmits que urgeixen per a tothom, que en moments, desvirtua la feinada diària que es fa des de l'administració, provocant en acabar sense creure o donar el valor que realitzen les persones de l'altre costat del taulell municipal.

I algú es pot preguntar: com és que començo parlant de la lentitud del servei públic i el sobreesforç i treball, de vegades desagraït, de les persones de l'administració, per complir amb tots els terminis i seguretat jurídica i personal d'on posen la seva signatura? Ho faig perquè parlaré de les ajudes europees!

I és que Corbins pot donar fe que les ajudes europees que tant se'n parlava i en parlem, poden arribar a ser una realitat al nostre poble.

Algú podria proposar-nos que en lloc de més de 800 mil euros en inversions, els podríem rebre per deixar gairebé encarrilat l'endeutament, però la finalitat d'aquestes ajudes aconseguides pel personal tècnic de l'Ajuntament i les empreses col·laboradores van centrades per ajudes en eficiència i estalvi energètic. Que també prou ens convenen!

Així que, ens toca arromangar-nos totes i tots, buscar serveis externs perquè ens ho puguin gestionar i per poder dur a terme aquesta transformació energètica a Corbins. Fent una remodelació integral de l'edifici La Creu, per una millor salut de l'equipament, treure més rendiment dels diferents espais ja existents i poder donar més vida cultural i social a l'antic ajuntament.

I des d'avui, també ens posem amb tots els sentits, en el treball "quirúrgic" de la famosa DUS5000 per poder posar plaques solars a l'Ajuntament i així donar, també, servei a l'escola (el pulmó i futur de Corbins), millorar amb eficàcia i eficiència canviant els tancaments dels dos respectius edificis; facilitant camins escolars per una millor seguretat per dins del poble dels més joves i les seves famílies i finalment poder disposar d'un vehicle elèctric per l'equip humà de l'Ajuntament.

Així que el repte que se'ns presenta és immens, amb les casuístiques afegides de poble rural que som i ens agrada ser, però que també ens condiciona amb les mans que tenim per coordinar-ho tot. Però també per l'endeutament que tenim a l'esquena i que sempre ens limita i ens fa fer malabars per sortir-ne. Un pressupost habitual de l'Ajuntament que es pot moure entre 1.200.000 i un 1.300.000. Perquè ens fem a la idea de la injecció pressupostària que suposen aquestes ajudes per a nosaltres!

Felicitar de nou a tothom que ha dedicat tantes hores per fer les coses bé, disculpar-nos quan tot això ens alenteix la resta de procediments administratius del poble i no voldria acabar sense afegir-me al suport, respecte i mateix mèrit que nosaltres, per poder tenir tots els pobles de Lleida que han quedat exclosos per falta de partida pressupostària. Aquí no hi ha pobles de diferents categories, tots ens mereixem el que el futur dels nostres pobles creiem que necessiten, i si ens creiem tant i ens omplim la boca de la importància de les zones rurals, cal finançament per a tots ells i així aconseguirem la transició ecològica i energètica que necessiten els nostres pobles.

Ningú es pot quedar enrere!

En altres ocasions, ho hem patit i sabem de la injustícia que es tracta!

Per uns pobles rurals amb les mateixes possibilitats de créixer i desenvolupar-se que qualsevol altre!--

Comentaris