Opinió

L'Aplec i la ciutat de Lleida

No descartem que els directius de Fecoll desconeguin l'efecte devastador que la construcció d'aquest centre comercial tindrà sobre la vida comercial de totes les poblacions de Lleida en un radi de 50 km a la rodona com ara Balaguer, Mollerussa, Tàrrega, Almacelles i totes les altres poblacions properes

Durant molt de temps la festa de L'Aplec del Caragol ha estat una festa emblemàtica i representativa de la ciutat de Lleida, símbol en l'àmbit lúdic de la nostra ciutat.

Fa uns pocs dies ens aixecavem amb la notícia de l'anunci de l'Aplequet de tardor, petit esdeveniment de L'Aplec d'aquesta part de l'any en el qual la Fecoll es convertia en una associació patrocinada per Promenade Lleida, o el que és més conegut com el macro centre comercial de Torre Salses.

També anunciaven actes de l'Aplequet amb espais lúdics propis de Promenade Lleida per a promocionar a bombo i platerets entre els lleidatans les bondats d'aquest centre comercial.

És possible que els senyors responsables de Fecoll no sàpiguen o siguin conscients del perill que suposa per al centre urbà de Lleida la construcció d'aquest macro centre de 55.000 m de superfície comercial, ja que el que pretén és clonar el concepte d'Eix Comercial de Lleida i exportar-ho als afores de la ciutat, la qual cosa suposarà buidar milers de metres comercials en el centre urbà amb la consegüent degradació urbanística i social que això suposarà per al centre i els barris d'una població de la grandària de Lleida.

També és possible que els responsables de Fecoll no siguin conscients de l'enorme inquietud que la possible construcció d'aquest macro projecte crea sobre milers de lleidatans que honestament es dediquen des de fa anys i des de fa diverses generacions, en alguns casos, al comerç i l'hostaleria de proximitat donant animació i articulant la vida mateixa de la ciutat.

No descartem que els directius de Fecoll desconeguin l'efecte devastador que la construcció d'aquest centre comercial tindrà sobre la vida comercial de totes les poblacions de Lleida en un radi de 50 km a la rodona com ara Balaguer, Mollerussa, Tàrrega, Almacelles i totes les altres poblacions properes.

Tampoc hem de descartar que els senyors de Fecoll no recordin bé que el dia 25-02-2022 l'Associació Projecte Lleida va presentar una moció en el ple de la Paeria (seu de la representació popular de la ciutat ) en contra d'aquest projecte comercial, en el qual aquest Ple mitjançant l'ús de la paraula dels diferents grups politics i els vots es va manifestar contundentment en contra d'aquest projecte.

És possible que tot això es degui a la falta d'informació o d'un mal coneixement de la qüestió, perquè si això no és així, el tema seria encara molt més greu i suposaria que l'actual directiva de Fecoll ha convertit la festa més emblemàtica de Lleida en una pura empresa d'organització de macrofestes , on només importa el compte de resultats econòmics i recaptar diners d'aquí i d'allí sense tenir en compte el mal que se li fa al teixit social de Lleida.

Haurien de tenir en compte que molts dels participants en L'Aplec són comerciants i hostalers, i també tindrien de tenir-ho en compte tots els possibles afectats.
De la mateixa manera s'haurien de reconsiderar totes les suculentes subvencions que Fecoll rep de diferents organismes públics, entre ells la Paeria.

Comentaris