Opinió

Lleure i esport amb responsabilitat

L'esport i el lleure tornen a omplir les instal·lacions esportives de la ciutat i estic segur que si en fem un bon ús i actuem amb responsabilitat, les podrem gaudir durant molt temps

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha fet que enguany la temporada d'estiu de les piscines sigui diferent. El nostre objectiu és garantir la prestació d'aquest servei però cal que sigui donant seguretat a la ciutadania i per això vam haver d'endarrerir-ne l'obertura, que finalment va ser possible el 29 de juny.

Malgrat totes les mesures que hem hagut d'adoptar, limitar espais, reduir horaris adaptant-los a col·lectius específics i establir els protocols marcats per a complir amb la normativa sanitària actual, podem dir que aquest estiu també tenim piscina. Durant el matí es reserva una franja perquè la gent gran i els col·lectius més vulnerables puguin banyar-se sense preocupar-se i minimitzant riscos. A migdia uns/es 200 nens i nenes omplen la piscina a través dels campus esportius i dels casals. A la tarda, les famílies gaudeixen de la instal·lació sempre respectant l'aforament que gràcies al programari informàtic controlem en tot moment.

A més, també hem continuat oferint als nens i nenes la possibilitat de fer els cursos de natació d'estiu. Quan planificàvem la temporada tot ens feia indicar que no es podrien realitzar. Però, som conscients de la funció que tenen i que els cursos de natació a l'estiu són quelcom més, ja que són on la majoria de nosaltres hem començat a fer les primeres braçades. Per això, fent un esforç per complir amb la normativa de ràtios i sobretot garantint les distàncies, la piscina coberta respira una certa "nova" normalitat amb nens i nenes fent piscines amunt i avall.

Tenim una molt bona instal·lació, dues piscines força grans i molt polivalents, molta superfície de gespa i des de fa anys uns abonaments molt competitius respecte al que es paga a altres capitals de comarca similars. Però aquesta instal·lació no seria res si cada dia la gent de Mollerussa no l'omplís i li donés vida. Per això, des de la Regidoria animo a la ciutadania que en gaudeixi, que es remulli, que nedi, que jugui amb l'aigua però sempre pensant que ho hem de fer amb seny i tenint en compte la consigna, MANS – DISTÀNCIA – MASCARETA.

Per altra banda, les altres instal·lacions esportives de la ciutat també s'han començat a omplir de grans i petits i petites esportistes. Vàrem començar obrint les instal·lacions que tenim a l'aire lliure com la pista d'atletisme i els circuits d'autocròs i d'auto modelisme i més tard s'hi van sumar els pavellons poliesportius. Les entitats esportives de Mollerussa han pogut tornar a gaudir i omplir de pràctica esportiva totes aquestes instal·lacions. Tot aquest temps que no hem pogut patinar, córrer, jugar... ens fa valorar molt més el que ara com ara podem fer a Mollerussa.

L'esport i el lleure tornen a omplir les instal·lacions esportives de la ciutat i estic segur que si en fem un bon ús i actuem amb responsabilitat, les podrem gaudir durant molt temps.

Comentaris