Opinió

El comerç i l'hostaleria, sectors de futur

Aquests dos sectors, tot i aportar al voltant del 20% del PIB del país, són molt precaris si els comparem amb altres professionals que aporten molt menys percentatge de PIB

El comerç i l’hostaleria són sectors vitals per al desenvolupament de les nostres societats. Només a la demarcació de Lleida, mouen a més de 20.000 persones. És per això que és tan important cuidar d’aquests treballadors i treballadores i aconseguir recuperar al 100% aquests serveis com més aviat millor. L’objectiu és clar: recuperar l’economia després de la pandèmia mundial que encara ens trobem immersos.

Aquests dos sectors, tot i aportar al voltant del 20% del PIB del país, són molt precaris si els comparem amb altres professionals que aporten molt menys percentatge de PIB. Per aquest motiu, com a sindicat, i com a defensors de la classe treballadora, no ens cansarem de defensar i dignificar la formació i la professionalitat de totes les treballadores i treballadors que lluiten cada dia per oferir un millor servei en tots dos sectors.

I no ens podem oblidar, que tot i seguir al peu del canó encara avui dia, el comerç i l’hostaleria han patit molt durant aquests anys de crisi sanitària. Restriccions, limitacions, tancaments... han rebut per tots els costats i, el que és més trist de tot, és que han estat invisibles de cara a les administracions, tot i ésser considerats com a serveis essencials i no aconseguir l’atenció que es mereixien.

És per això que volem tornar a reivindicar una vegada més i posar en valor totes les persones que formen part del sector del comerç i de l’hostaleria, així com el sector serveis en general, principals herois també durant aquesta pandèmia. És de justícia destacar que tant les empreses com totes persones treballadores s’han posat al servei de la ciutadania, en uns casos com a serveis essencials i en uns altres fent possible gaudir del temps lliure que hem tingut durant aquest temps.

Per tots ells, exigim un reconeixement per part de les administracions!

Comentaris