19.10.2021 |

“Alcalde Vives, l’oblidat”

Avui dia, la tradició republicana segueix més viva que mai, 90 anys després, i a Lleida veiem com ha esdevingut el millor antídot contra els governs de sempre
“Alcalde Vives, l’oblidat”

Avui fa 90 anys de la proclamació de la República des del balcó de la Paeria, i amb ella, també reivindiquem tot un període històric que va dur prosperitat, progrés i victòries per la classe treballadora. Entre el 1932 i el 1934, i també l’any 1936, la ciutat de Lleida va comptar amb Antoni Vives i Estover com a alcalde, el primer d’ERC, segurament el més oblidat.

L’Alcalde Vives és l’exemple més clar de la història del nostre país, i de com als anys 30 la tradició catalanista i d’esquerres s’encarnà a ERC. Avui dia, la tradició republicana segueix més viva que mai, 90 anys després, i a Lleida veiem com ha esdevingut el millor antídot contra els governs de sempre. Ningú ha pogut contra l’independentisme d’esquerres, i la prova és que ara Lleida torna a tenir un alcalde republicà.

Les terres de Ponent són terres de referents polítics i històrics importantíssims, Maria-Mercè Marçal, els Germans Badia, i Víctor Torres, entre altres. El jovent d’avui dia som una generació filla de l’esclat de les dues crisis, amb un horitzó negre a qualsevol nivell vital. La militància política, en aquest context, esdevé imprescindible i necessitem referents que ens marquin el camí. Alcalde Vives, seguim el teu llegat, honrem la teua memòria!

“Alcalde Vives, l’oblidat”
comentaris