Opinió

Superdones

Aquesta passió per la tecnologia ve de la meva relació personal amb les màquines, que sempre ha estat de col·laboració i no de competició, a la inversa de l'experiència viscuda en territori d'homes

Soc dona i vinc de l'arquitectura, un vessant molt humà de l'art, i m'apassiona el món de la tecnologia i les possibilitats socials que té. Aquesta passió per la tecnologia ve de la meva relació personal amb les màquines, que sempre ha estat de col·laboració i no de competició, a la inversa de l'experiència viscuda en territori d'homes, on sempre he tingut la sensació que havia de demostrar massa coses. Per sort, ja fa molt temps que m'he alliberat d'això i crec fermament que no he de demostrar res. 

Si el poder de la tecnologia és màgia, el poder de la dona en tecnologia és infinit. Per aquesta raó no puc fer més que demanar-vos, a les dones, que us apunteu al món de la tecnologia, la virtualització, la intel·ligència artificial, les dades, el núvol... Perquè estar programada per resoldre problemes i millorar el món també és tecnologia.

Aprofiteu, doncs, aquesta simbiosi que ens dona la vida 

Les diferències que tenim com a dones, i que sovint ens fa persones multitasca, milloren amb la col·laboració de la tecnologia i per aquesta raó us demano, noies, que estudieu, esforceu-vos, innoveu, ajudeu-vos i visibilitzeu-vos en el món tecnològic. Nosaltres les dones, que sempre som tan necessàries per assolir resultats diferents, som realment codis imprescindibles i avui en dia resulta impossible concebre el món tecnològic sense la visió d'una dona. 

No vull acabar sense esmentar una veritat científica: les dones hem de brillar per la capacitat, pels coneixements i no per les quotes. Per això aquest prec: centreu-vos en els equips, no en les quotes. És molt més interessant treballar amb diversitat, amb tecnologia i amb persones col·laboradores o amb gent boja per la seva feina. Les superdones no existeixen, sempre tenen ajuda d'altri i per això també us cal entrar en el món tecnològic; no podem desaprofitar aquest sector i la tecnologia també ens necessita! 

Comentaris