11.08.2022 |

Un nou curs escolar

Més de 3.000 alumnes, 1.668 a Infantil i Primària i 1.384 a Secundària, han tornat aquesta setmana a les aules a Mollerussa juntament amb els que cursaran Batxillerat
Un nou curs escolar

Més de 3.000 alumnes, 1.668 a Infantil i Primària i 1.384 a Secundària, han tornat aquesta setmana a les aules a Mollerussa juntament amb els que cursaran Batxillerat. Hem començat un nou curs escolar, atípic per totes les mesures que cal aplicar en prevenció de la Covid-19, però també molt necessari. Els centres educatius estan preparats per afrontar-lo perquè els seus equips directius i el professorat que hi treballa s’han aplicat de valent en tasques que, segurament no els són pròpies però que les circumstàncies han obligat a dur a terme. Des de l’Ajuntament ens han trobat i ens trobaran sempre al seu costat per ajudar-los i complementar-los quan cal.

L’escola és comunitat, és ciutat, és vida i cal que recuperi el pols que va quedar aturat fa sis mesos, això si, seguint tots els protocols de prevenció i vetllant, com d’altra banda sempre ha fet, per la seguretat tant del seu alumnat com del professorat.

El compromís del govern municipal amb l’educació és clau i a Mollerussa s’articula a través del Pla Educatiu, amb la participació de la ciutadania (les associacions culturals, socials i esportives) i on es plantegen formes també alternatives de treball en xarxa des de la perspectiva d’escola-famílies-comunitat/territori.

El gruix de polítiques educatives de caràcter compensatori a Mollerussa l’encapçalen les escoles bressol, l’escola de música i arribem fins a l’escola d’adults. La voluntat d’aprofitar i articular les potencialitats és també un pol d’atracció important per a estudiants de fora vila. Cal assenyalar, en aquest sentit, que l'oferta educativa de Mollerussa supera les 5.000 formacions diàries repartides per les diferents etapes del currículum escolar, des de les escoles bressol fins a l’escola d’adults o les aules universitàries per a la gent gran passant també pels cicles formatius i l’educació especial.

Els cicles formatius o la formació professional de tota la vida, ha experimentat un fort creixement els últims anys a tot Catalunya, un augment que, en el cas de Mollerussa es trasllada en el fet de trobar una extensa oferta de titulacions oficials reglades en diversos àmbits, més d’una trentena, on els centres aposten per potenciar els cicles formatius amb alt índex d’inserció laboral i els de sectors emergents, com ara els d’activitats eqüestres, sistemes microinformàtics i xarxes, instal·lacions de telecomunicacions, automatització i robòtica industrial,... una formació que facilita les competències i les qualificacions necessàries per a l’accés i la progressió professional en el món laboral.

Comencem, doncs, un nou curs escolar. No serà fàcil, ho sabem. Però entre tots, ho hem de fer possible.

Bon inici de curs a tothom!

Un nou curs escolar
comentaris