Opinió

L'Escola Bressol no és un luxe: aturem l’increment de les taxes!

Ens hem unit grups de pares i mares de les escoless bressol de la ciutat de Lleida ja que estem en total desacord amb la modificació de l’ordenança 2.11 Taxa per Serveis Educatius que acaba d’aprovar la Paeria de Lleida.

Aquesta modificació consisteix en l’increment de més del 151% de la quota bàsica mensual per alumne -actualment el seu màxim és de 91 €, i passaria a ser de 230 €-

Per aquest curs 2020/21, ja d'entrada, la Paeria ens va sorprendre a més amb altres taxes relacionades amb els serveis de les escoles bressols, com ara amb el pagament de l’hora d’acollida matinal, el pagament de l’hora d’acollida a la tarda, o la reducció dels dies de menjador esporàdic (passant de 13 a 7 dies, en el cas dels mesos llargs).

Tanmateix, cal remarcar la reducció prevista de places en EBM molt sol·licitades i l'eliminació de dues EBM per al proper curs 2021/22 sense previ avís (EBM Vailet i EBM Grimm), la qual cosa deixa al descobert la zona de Clot sense EBM properes.

Tots plegats en preguntem: l'Ajuntament de Lleida realment ha pensat en les necessitats de les famílies amb nens de 0-3 anys?  En les famílies on els dos pares treballentreballen, les monoparentals o les nombroses?

La Paeria ha volgut fer un doble joc ampliant bonificacions segons trams de rendes familiars, mentre augmenta els preus tan abusivament que calculant tots els trams o possibles bonificacions totes i tots pagarem més. 

De fet, cal recordar que anteriorment a la aquesta proposta ja existia un sistema tarifari per rendes més econòmic.

Que no ens enganyin amb bonificacions per les que pagarem més

La nostra intenció és difondre aquesta problemàtica a la major part de persones possibles, a fi i efecte que siguin coneixedores d’aquests fets i que contemplin la possibilitat de reclamar, des d’avui i fins al 25 de novembre, perquè no s’imposin taxes prohibitives

STOP PUJADES DE TAXES 150% EBM! 

Comentaris