Opinió

Estimats lectors

En aquests vuit anys, hem après que quan es crea des del convenciment, des del cor, es poden aconseguir coses increïbles

Aquest número que us presentem és una celebració de la perseverança, la dedicació i la passió. És amb gran orgull que arribem al número 50 de Territoris Magazín, el germà de paper, més tangible i més distès del projecte informatiu Territoris, un somni que va prendre volada l'any 2015 —tres anys després del naixement del digital— i que ha crescut fins a convertir-se en una lectura cabdal de les terres de Lleida.

Al llarg d'aquests vuit anys, hem estat testimonis i participants actius de l'evolució de la nostra estimada terra. Territoris Magazín ha anat més enllà de ser una simple revista i s'ha convertit en un veritable punt de trobada d'artistes, pensadors, científics, activistes, emprenedors i talents diversos que han trobat les claus a casa seva, al fons de les seves arrels, per transformar el món. Des de la redacció, el departament de disseny i maquetació i el departament comercial, nosaltres hem abocat tots els esforços, número rere número, a oferir-vos històries rellevants i úniques que no poden passar desapercebudes. 

Portada del número 50 de Territoris Magazín (31 d'octubre) - Foto: Jordi Vinuesa / Disseny: Aida Pallàs

Des del primer dia, el nostre compromís ha estat ressaltar i promoure iniciatives que emanen dels racons més recòndits dels nostres territoris, independentment de la seva grandària. Cadascun dels nostres municipis amaga tresors únics i inspiradors, i a través de les pàgines de Territoris Magazín, hem tingut l'honor d'apropar-vos-hi, i així ho continuarem fent.

En aquests vuit anys, hem après que quan es crea des del convenciment, des del cor, es poden aconseguir coses increïbles. Les històries que hem anat relatant al magazín mostren com les recompenses que sorgeixen de la dedicació són sovint del tot inesperades, molt millor del que un mateix s’havia pogut arribar a esperar.

Territoris Magazín, com els castells, s'ha aixecat amb força, determinació i treball en equip, sense témer tocar cap sostre, i fent-se un lloc destacat des d'on poder observar la societat i tot allò que ens mou. Hem aprofundit en la nostra identitat, sumant-nos i impulsant el dinamisme i la tenacitat que caracteritzen casa nostra.

Ara, amb el número 50 a les mans, celebrem una fita important en la nostra història, que —fins i tot, moltes vegades, sense adonar-vos-en— alhora heu escrit vosaltres. Qui sap si tu, que ens llegeixes ara, apareixes o has aparegut algun dia també aquí. O els teus fills, o els teus avis. Nosaltres continuarem explorant, descobrint i compartint les històries i els tresors que fan que els nostres territoris siguin únics i especials, i així esperem que ho feu també vosaltres. Que exploreu, descobriu i compartiu tot allò que us fa únics i especials, i que la gent mereix conèixer.

Per tot això i més, i per haver-nos llegit fins aquí, moltes gràcies. Esperem que gaudiu d'aquest número especial tant com nosaltres hem gaudit al crear-lo. 

L'equip de Territoris

 

5 al·legats per 50 números de Territoris Magazín

Celebrem els cinquanta números de Territoris Magazín amb cinc entrevistes a cinc persones que treballen diàriament des del territori cap al món. Al llarg d’aquest número, podreu trobar cinc visions, cinc maneres de viure la vida i una mateixa essència: la passió erigida sobre unes sòlides arrels que ha definit i definirà el seu futur i el dels qui els envolten. 

Comentaris