Opinió

Junts sempre serem més forts

Volem ser més que un partit, pel que hem construït aquest espai polític de país, on conflueix des de la social democràcia fins a la democràcia cristiana, passant pel liberalisme i els nous moviments de transformació

JUNTS per Catalunya és un altre intent clar que la política respongui únicament al clam del poble, i per això aquesta vegada ja no demanem la llista unitària, ja hem rebut massa carabasses. Volem ser més que un partit, pel que hem construït aquest espai polític de país, on conflueix des de la social democràcia fins a la democràcia cristiana, passant pel liberalisme i els nous moviments de transformació. Volem caminar amb pas ferm i determinat cap a la llibertat del nostre poble. I ho fem JUNTS, amb l’indiscutible lideratge del president Puigdemont i dels nostres presos i exiliats, com a record constant del que tenim davant, contra qui ens enfrontem com a país.

Així com la nostra candidata, la Laura Borràs, ens considerem fills i filles de l’1 d’octubre, no perquè vulguem apropiar-nos d’aquest dia, no podríem pas, aquest dia ja està escrit en lletres d’or a la història del nostre poble, simplement perquè amb l’esperit d’aquell dia és l’única manera d’arribar a alliberar-nos. Qualsevol que s’interrogui sincerament sap que només ho assolirem implementant els resultats sortits d’aquelles urnes, sent lleials al mandat rebut aquell dia en el qual, malgrat les garrotades, ens vam sentir espiritualment lliures i amb mèrit de tots JUNTS.

Em dol veure alguns articles, sense anar més lluny aquest passat diumenge, que busquen d’autodestruir-nos entre nosaltres, i permeteu-me que digui nosaltres, perquè tots els que vam fer l’1 d’octubre som nosaltres. En aquest sentit, potser és bo aclarir que quan parlem d’implementar el resultat i l’esperit de l’1 d’octubre, no ho diem des de la ingenuïtat ni seguint cap dogma, com coincideixen a destacar articulistes locals d’ERC i nacionals de Cs.

No som aquí per gestionar una autonomia cada cop més ofegada, però som conscients del moment que vivim, i per això ens comprometem a liderar un govern que gestioni la crisi sanitària amb la màxima eficàcia, aprofitant tots i cadascuns dels espais de poder que tinguem. La prioritat per a nosaltres és retornar la fortalesa a les nostres institucions a través de la unitat, per poder elaborar un pla de xoc que permeti superar l’actual crisi sanitària, l’atenció i les capacitats de les residències i dels hospitals, posar llits on calgui, col·laborar si cal des dels ajuntaments en la gestió de la vacuna, o altres recomanacions que els experts facin. Només així podrem sortir d’aquesta situació sense deixar ningú enrere i podrem tornar a centrar tots els esforços en la construcció de l’anhelada República Catalana, al servei de tothom.

Tot això sense oblidar-nos de reclamar a l’Estat que els ajuts que arriben d’Europa siguin pels sectors econòmics, empresarials, socials i culturals que més ho necessiten, i no per a les empreses de l’IBEX-35, com passa gairebé sempre. Un Estat que, en aquesta situació de crisi, ha convertit Espanya en l’únic país europeu sense ajuts directes per a empreses i autònoms.

Per tot això i més, JUNTS volem tirar endavant aquest espai central de l’independentisme sense motxilles ni limitacions imposades de fora, pel que ens autofinancem amb els ajuts i crèdits dels mateixos afiliats, cadascú en la mida que pugui, amb la suma d’ideologies, de l’experiència d’alcaldes i gent més veterana, amb les noves fornades dels últims anys i dies. Igualment, a Lleida tenim molt clar que hi ha un món rural que lluita per repoblar-se i que el sector primari i la indústria agroalimentària han de ser estratègics, per això ens agrada tant la idea de ser la Califòrnia d’Europa que sempre ens recorda el nostre cap de llista, Ramon Tremosa.

L’1 d’octubre vam rebre moltes garrotades de l’Estat i les seguim rebent cada dia, en forma de sentències, inhabilitacions, multes i totes les iniciatives repressores que se’ls acudeixen. Per això preguntem sincerament si algú pensa que hi ha altra solució a això que no sigui la unitat d’acció. Si hi ha algú que dubti que això és el que fa més mal a l’estratègia de l’Estat i que és el que més il·lusiona la gent de Catalunya. I això és, precisament, el que demanem a la resta de companys i companyes de lluites nacionals, siguin del partit que siguin, sempre que també defensin un futur millor, en llibertat i amb oportunitats de futur, per les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, i pel conjunt de Catalunya.

comentaris