Opinió

En situacions adverses és quan més es nota la força de la gent

Carta oberta del president del Consell Comarcal de la Segarra i alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch

En aquests dies de confinament provocats pels efectes del coronavirus deixeu-me que us dirigeixi unes paraules a través d’aquesta carta. El que estem vivint aquests dies ens permet posar en valor moltes de les coses que potser no donàvem tanta importància. Són valors, com el de la solidaritat i també allò que tenim a prop nostre, la comarca, en definitiva.

La gent de la Segarra demostra, dia a dia, que és disciplinada i que sabrà revertir aquesta situació i encarar els temps que vindran amb més empenta i il·lusió que mai. Aquest confinament ha coincidit en un dels períodes en que el nostre paisatge es mostra més espectacular. La verdor dels nostres camps ens ajuda a tenir aquesta mirada d’esperança.

Els efectes de la pandèmia els notem de ben a prop. La COVID-19 fa veritables estralls en el nostre planeta. En aquestes situacions adverses és quan més es nota la força de la gent. A la Segarra tenim la sort de comptar amb persones disposades a fer-nos més fàcils aquests moments. Per una banda, la gent de la sanitat i dels serveis socials. Per l’altra, el voluntariat i les persones que treballen en els serveis essencials que garanteixen, entre d’altres, la cadena alimentària.

Deixeu-me, doncs, que faci un agraïment a totes aquestes persones. Especialment a la nostra pagesia i ramaderia que fan possible disposar de productes de proximitat. A la Segarra hi viu molta gent gran i tenim molts nuclis poc poblats. Per tant, garantir l’assistència és tot un repte que han assumit tots i cadascun dels ajuntaments amb el suport del Consell Comarcal.

La poca massificació de la nostra comarca ens permet oferir una major seguretat als nostres veïns i veïnes davant l’amenaça d’aquesta pandèmia. Cal, doncs, que posem en valor tot això i que tinguem la capacitat de sortir reforçats/des d’aquesta experiència. Estic segur que la Segarra superarà aquest repte gràcies a la seva gent.

Per acabar voldria insistir en les recomanacions de mantenir el confinament i en que de forma conjunta tinguem la capacitat d’ajudar-nos per fer possible que la pandèmia pugui ser superada.

Endavant. Segur que ens en sortirem

Comentaris