Opinió

Interessos i prioritats

Ja fa temps que l’edifici de Can Jaques ha portat problemes i ha estat envoltat de irregularitats: manca de permisos, llicències inadequades... S’ha seguit un patró recurrent en l’actual propietari, els fets consumats (primer faig, ocupo, construeixo... i després ja arreglarem papers) 

Interessos i prioritats

En el Ple de l’Ajuntament de Mollerussa d’aquest passat 31 de juliol es proposaven, entre altres punts, diverses modificacions del POUM.

D’aquestes modificacions, n’hi havia una que es centrava en l’alliberament de terrenys per acollir la futura ABP (Àrea Bàsica Policial) El Pla d’Urgell – Les Garrigues. Aquesta operació considerem que és prioritària per a la ciutat i la comarca, de fet, ja quan es van instal·lar els Mossos d’Esquadra on són ara, ERC, mitjançant el seu regidor Lluís Vila, ja va fer constar que la millor ubicació era a la part Nord de la ciutat, molt més propers a l’autovia i a totes les xarxes viàries per accedir arreu i ràpid, recordo que es va posar l’exemple de Cervera on els terrenys cedits es situaven a la rotonda de l’eix transversal, autovia... Així doncs, com es tracta d’una qüestió important i fonamental per a la ciutat i el seu entorn, nosaltres hi hem donat tot el nostre suport.

Altra cosa són les modificacions que consisteixen en una permuta de terrenys, equipaments entre l’ajuntament i particulars; i en especial aquella que fa referència a Can Jaques.

Ja fa temps que l’edifici de Can Jaques ha portat problemes i ha estat envoltat de irregularitats: manca de permisos, llicències inadequades... S’ha seguit un patró recurrent en l’actual propietari, els fets consumats (primer faig, ocupo, construeixo... i després ja arreglarem papers) No obstant això, fins a dia d’avui no s’ha pogut regularitzar perquè, simplement, és il·legalitzable: alçada inadequada dels forjats per a equipament públic, manca una previsió d’ascensor, sense sortida directa d’incendis... Totes les solucions proposades fins a dia d’avui no solucionen cap dels problemes provocats per la construcció sense miraments. Cal recordar que es tractava d’un magatzem, la finca interior no era segregable i no podia tenir ni consideració de solar, per tant, no es podien fer habitatges. Però es van fer!

Tot plegat aporta res a la ciutat? Nosaltres creiem que no. Això només significa acabar amb un destorb per a l’actual propietari i, qui sap si afegir un destorb a l’actual consistori. A més, avui disposem d’un altre equipament, Cal Duch, ja que l’escola Les Arrels ja disposa d’escola nova.

Tenim prous problemes com per afegir noves despeses i convertir-nos en propietaris d’una perla que ningú vol.

Tot plegat va provocar el vot negatiu sense cap mena de recança del grup d’ERC. I vull remarcar que a nosaltres no ens fa res recolzar l’equip de govern quan és necessari i s’ha demostrat fins ara en decisions que a ningú agraden però que són necessàries. I així seguirem, amb responsabilitat i honestedat envers allò que creiem i defensem.

Comentaris