28.09.2020 |

El 155 contra la inversió en salut

No permetem que es normalitzi que el PP governa a Catalunya. El partit amb més casos de corrupció a Europa, i que té una representació simbòlica al nostre país, és qui està prenent les decisions des del mes d’octubre

El 155 contra la inversió en salut

No permetem que es normalitzi que el PP governa a Catalunya. El partit amb més casos de corrupció a Europa, i que té una representació simbòlica al nostre país, és qui està prenent les decisions des del mes d’octubre. Amb l’aplicació de l’article 155, gràcies a la complicitat de PSOE-PSC i Ciudadanos, no només s’està afectant el funcionament del Govern legítimament escollit pel poble, sinó que ens està afectant el dia a dia.

L’informe de danys de servidorsCAT ha posat damunt la taula les greus afectacions, no només pel cessament del nostre govern, la usurpació de les institucions i la paralització de decisions estratègiques de país, sinó també la paralització del finançament que en molts casos ja estava concedit.

En l’àmbit de la salut, després del cessament del conseller i de vuit càrrecs eventuals del Departament de Salut, s’ha paralitzat el repartiment dels 13 milions d’euros addicionals per als centres d’atenció primària més vulnerables, els 16,9 milions per a reforçar el Pla integral d’Urgències a Catalunya o els 100 milions addicionals per al pla director de Salut Mental. També han decaigut el projecte de llei de creació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i i en l’àmbit de la recerca, s’ha alterat el funcionament de projectes de recerca estratègics en els què hi participa el Departament i  s’han paralitzat o retardat subvencions. I les bases del decret propi sobre prescripció infermera, molt més ambiciós que el decret del ministeri, i que ens dotava de seguretat jurídica també n’està afectat.

La fiscalització econòmica de totes les activitats fa que ens trobem amb situacions inversemblants i altament improductives, com haver de tenir molts treballadors posant per escrit que el paper de wàter, les sondes o els medicaments de l’hospital no són per a fer la independència (més de 23.000 declaracions responsables fetes). Fins i tot, per a poder reunir els òrgans de govern del CatSalut cal l’autorització dels punts a tractar per part del ministeri.

A Lleida, el 155 ens afecta en tot l’esmentat, i és especialment greu la paralització de subvencions ja compromeses al tercer sector, les persones amb risc d’exclusió social i els joves, que afecten el normal funcionament d’algunes associacions i també el sou d’algunes de les persones que tenen contractades.

I la cultura, l’educació, i tots els àmbits se’n veuen afectats pel 155. No costa gaire recordar el fatídic 12 de desembre al Museu de Lleida, i la indefensió jurídica de les obres o la paralització del Pla d’actuacions en fosses de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

I si no han aconseguit afectar la prestació dels serveis, és perquè una vegada més els/les professionals del sector s’hi han sobreposat, i han actuat amb molta més responsabilitat de la que se li pressuposa a qui ha de prendre les decisions.

O fem efectiva entre tots la República i la defensem de l’usurpador, o seguirem veient com el 155 va arrelant en totes les decisions i s’instaura a les nostres institucions i segueix present al nostre dia a dia.

 

El 155 contra la inversió en salut
comentaris