Opinió

A Balaguer, ho farem bé per a les persones

Tenim una proposta que pot ajudar moltes famílies de la ciutat

Fa uns dies vaig tenir el goig de presentar les vint persones que m’acompanyen en les eleccions del pròxim 28 de maig. Amb elles projectem una ciutat fonamentada en tres eixos que considerem bàsics: les persones que hi viuen, les oportunitats que se’ls ofereix i fer de Balaguer la veritable capital de comarca que és.

Els de Junts volem que les coses es facin bé, i comencem posant al davant de tot el que és més important: les persones. Volem vetllar pels nostres veïns, garantint-los el benestar i la cohesió social. Desitgem una societat basada en els valors ètics i el civisme, i que aquests siguin un eix estratègic en la gestió pública local.

Per fer-ho ens hem proposat vetllar pels infants a través de la seva educació; pels joves a través de l’esport i l’oci; i pels nostres padrins fent de Balaguer una autèntica ciutat cuidadora. Volem posar fàcil la vida de les famílies a la ciutat.

La cohesió social passa necessàriament per una ciutat segura, i això s’aconsegueix amb més dotació policial, també nocturna. Però sobretot, s’aconsegueix amb més formació i educació social, en la que haurem de treballar des de la Paeria. Adoptem el compromís de dotar l’administració d’un full de ruta que permeti desenvolupar programes transversals en matèria de cohesió, vulnerabilitat i formació.

Els de Junts apostem per l’educació i ens comprometem a invertir-hi, per tal que sigui eina estratègica en el desenvolupament social. Per aquest motiu, tenim una proposta que pot ajudar moltes famílies de la ciutat: incorporarem als pressupostos municipals una partida destinada al retorn escolar dels nens i les nenes en escolarització obligatòria. I amb el mateix objectiu promourem l’activació del Consell Escolar Municipal, un ens que permetrà canalitzar totes les necessitats de la comunitat educativa. Finalment, ens dotarem d’un pla de manteniment de les escoles i les llars d’infants per garantir que les instal·lacions estiguin sempre en bon estat.

Com que ens hem proposat posar les persones al centre de qualsevol decisió municipal, prioritzarem la seva seguretat, la seva convivència i la seva formació. Ens centrarem en els nens i en la seva educació, perquè ells són el futur. I farem de l’educació social una eina de treball ordinària de la Paeria. Farem un Balaguer en el qual puguem desenvolupar un projecte de vida amb les nostres famílies, ens sentim a casa i ens en sentim orgullosos.

comentaris