19.08.2022 |

Pensaments territorials

Pensaments territorials

Aquests dies en els que vivim una crisi mai pensada, ens adonem de la importància de cuidar el nostre territori i de fer polítiques que ajudin a crear-hi llocs de treball, polítiques que permetin al col·lectiu agrari i ramader tenir una vida digna fruit del seu treball. Com a representants polítics tenim l'obligació de prendre totes les mesures perquè això sigui possible. Des d'Esquerra Republicana de Catalunya, ho tenim clar, i continuarem apostant pel territori i prioritzant aquella gent més desfavorida.

D’altra banda, com a societat també tenim deures a fer. Així, us proposo una sèrie de preguntes per a que fem les nostres reflexions. Ara que la natura ens ha enviat un virus, potser ens dóna una oportunitat per valorar el que tenim a prop com són la nostra família, els nostres veïns, els nostres amics i companys, una oportunitat que segurament canviarà per sempre més la nostra escala de valors.

Us imagineu les poblacions tal i com les veiem aquests dies, poblacions buides on només hi viu gent amb els carrers buits sense cap mena d'activitat?

Us penseu que sense els nostres pagesos seria possible el paisatge que veiem de terres conreades, arbres plens de flors esperant que esdevinguin fruits?

Les activitats que fem a les poblacions, serien possibles sense els nostres comerços?

Com estarien les parets o les tanques dels pavellons i camps de futbol sense la publicitat de les empreses locals?

Tindríem escoles en poblacions tan buides, o només tindríem transports llançadora cap a les grans ciutats, plenes de persones, anat a treballar?

Ens hem de passar el dia mirant pantalles de terminals mòbils?

Aquestes preguntes segurament se les ha fet molta gent que, rere la finestra, mira amb tristor els nostres carrers, mentre amb una dolça esperança, desitja que tot torni a la normalitat. I de ben segur, entre tots, compartirem moltes respostes.

A les nostres poblacions hi hem de voler més comerç i menys repartidors de paquets! Un cop acabat aquest confinament, sortim, saludem-nos, comprem, parlem, discutim, debatem. En resum, convivim, donem vida i VIVIM! El nostre territori ens ho agrairà.

Pensaments territorials
comentaris