Opinió

Padrins i padrines, preparats?

També hi podria posar: "iaios i iaies", o "avis i àvies", però per aquestes contrades, lo del padrí i la padrina és més utilitzat.
 

"Preparats" per a què?, per a les conseqüències de què, d'aquí a pocs dies, es posaran en funcionament les guarderies, els col·legis, els instituts, les universitats, etc. I tota la tropa de nenes i nens, noies i nois, es trobaran en aquests llocs en unes condicions que ningú s'atreveix a vaticinar.

Es posen en marxa moltes previsions: mascaretes, distància de seguretat, etc., i si alguna cosa falla, cap a casa.

Arribat aquest punt, pot ser l'hora de què tots els que he anomenat, i als que afegeixo tiets i tietes, veïns i veïnes, amics i amigues. Per què, si els pares treballen...!

Tinc l'esperança, i la fe, dipositada en aquests milers i milers de persones súper intel·ligents del món (científics, investigadors, metges, etc.), que treballen dia i nit, suant sant i aigua, buscant la poció, vacuna o medicament que es pugui administrar.

Amb alguna pastilla, o xeringa al braç o als glutis, i eliminar aquesta maleïda COVID-19.

Confio en tots aquests professionals perquè tinguin èxit - com moltes vegades ha passat a la història amb altres malalties - i també alguna oració o pregària, podria ajudar-los una mica.

I mentrestant això no arribi, repeteixo: preparats?

Au vinga, cuideu-vos i cuidem-nos.

Lo Padrí
Joan Gené Ripoll

Comentaris