Opinió

Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques. NO OFÈN QUI VOL, SINÓ QUI POT

En resposta a l'article incendiari que, en el seu nom ha difós pels mitjans, manifesto que: L'alcalde de les Borges en la seva defensa per la duplicació de l'N-240, ha explicat als mitjans que ho justifica per: "la manca de permeabilitat de l'AP-2 amb els municipis i que alliberant el peatge de l'N-240 no perdrà volum de trànsit i continuarà sent una via amb elevada sinistralitat". L'opinió de l'alcalde no es sustenta en cap base creïble ni documentada, sent una simple ocurrència. Per ficar un exemple de llibre, la prohibició del trànsit de camions en el tram que va des de la Jonquera fins a Maçanet de la Selva a l'N-II, un trajecte d'uns 80 km, la mortalitat en accidents va baixar en un any un 50%, res a veure en distancies Lleida-Montblanc 52 km i en volum de vehicles, i respecte a la permeabilitat s'aconsegueix fent els enllaços pertinents.

Destacar també l'estudi econòmic per al tram Montblanc-Lleida entre la construcció d'una autovia versus alliberament del peatge de l'autopista AP-2, encarregat a l'expert Ola Karlsson, per l'Ateneu Garriguenc i el col·lectiu Conca 22, conclou: "Que l'alliberament del peatge milloraria la fluïdesa a la carretera N-240 i la reservaria per al trànsit local".

Per una altra part, l'alcalde referint-se a l'empresa General d'Olis diu textualment: "... Que l'ajuntament va aturar les seves activitats incontrolades portant-la a la fiscalia". Aquesta afirmació és deliberadament falsa. Ipcena, la Banqueta i l'Ateneu Popular Garriguenc, vàrem presentar una denúncia a L'Ajuntament, el 28 de febrer de 2013, per la construcció il·legal de 10.000 m² per part de General d'Olis, mentre l'ajuntament amb el seu silenci tapava els fets. Una trobada amb l'alcalde, regidors i membres de les tres entitats vam exigir a l'alcalde la presentació a Fiscalia d'una denúncia o, en cas contrari, ho faria Ipcena incloent-hi l'alcalde com a encobridor. L'alcalde va respondre que la presentaria l'Ajuntament, i així ho va fer el 15 d'abril de 2013, per pressió i no per voluntat pròpia.

L'associació ecologista IPCENA si per alguna aptitud positiva se'ns coneix i se'ns reclama és pel nostre ferm compromís de defensa del medi ambient, que incansablement fa 28 anys que l'exercim, malgrat que alguns ens demonitzin.

L'honradesa, ètica i responsabilitat, haurien de ser atributs propis d'un càrrec públic. L'Enric Mir en la seva primera etapa com a regidor d'hisenda i promoció econòmica, amb la Carme Benet com alcaldessa, va servir i cobrat de l'ajuntament, uns 172.000 euros de la venda de gasoil de la seva empresa (carburants Mir) una actuació delictiva i d'un contingut corrupte innegable que equival a posar la mà a la caixa comuna de l'Ajuntament, exculpat per la via penal per haver prescrit el delicte. Però pel que no serà mai exculpat, serà per la seva irresponsabilitat, la manca d'ètica, i l'abús de poder propi d'un megalòman. Per molt menys, qualsevol representant polític d'un país mínimament democràtic hagués dimitit per vergonya, decència i dignitat, però, sens dubte que per fer-ho s'han de tenir aquestes qualitats humanes.

Comentaris