Opinió

La destrucció del comerç local de Mollerussa

Finalment es confirma el rumor, que fa temps que corria, de que l' Alcalde de Mollerussa vol facilitar  la implantació d' una nova gran superfície comercial a la ciutat. En aquest cas, ubicada sobre el terreny municipal on actualment hi ha l' Escola de Música

Finalment es confirma el rumor, que fa temps que corria, de que l' Alcalde de Mollerussa vol facilitar  la implantació d' una nova gran superfície comercial a la ciutat. En aquest cas, ubicada sobre el terreny municipal on actualment hi ha l' Escola de Música i l' Escola d'Adults. L'equip de govern de l' Alcalde Marc Solsona proposa, doncs, canviar la qualificació urbanística d' aquella parcel.la, de gairebé 3.000 m2, que va des del carrer d' Arbeca fins al Centre Sant Jordi, i que és de titularitat municipal, per a cedir-ne l'aprofitament, mitjançant una concessió de 30 o 40 anys, a favor d' una  empresa  particular.

Al final sembla que es tractaria – mitjançant una intermediària – d' afavorir  una gran superfície comercial molt interessada en instal·lar-se a Mollerussa. A ella, com és de suposar, li deu importar ben poca cosa que la seva implantació signifiqui la destrucció del comerç local present al barri. Ho dic per totes les vegades que l' Alcalde aprofita per identificar Mollerussa com la capital comercial del Pla d' Urgell;  una ciutat on, en la realitat, el  comerç  local de proximitat va desapareixent poc a poc per la presència de grans empreses comercials ja implantades que comencen venent productes alimentaris i acaben venent de tot. No, aquest model de grans superfícies no afavoreix el petit comerç;  aquest model de grans superfícies destrueix el comerç de proximitat, que és qui ajuda a cohesionar el barri i la ciutat.

El Grup Municipal Socialista ens oposem radicalment a la requalificació urbanística que l' Alcalde Marc Solsona ens proposa i a la posterior concessió de terrenys municipals a una empresa particular i forana per ser innecessari i contrari als interessos municipals de la ciutat de Mollerussa. El que hauria de fer l' Alcalde de Mollerussa és tenir una Escola de Música i una Escola d' Adults en les condicions dignes que es mereixen, no com ara, que fan pena i vergonya per manca de manteniment i pel desinterès de l’equip de govern municipal. El que hauria de fer l’Alcalde de Mollerussa és ajudar i protegir el comerç local i de proximitat que és el que ens permetria recuperar el títol de capital comercial del Pla d' Urgell.  

Comentaris