08.12.2022 |

Increment del 12,55% en l'IBI a Mollerussa

En totes les ocasions que hem tingut, des del Grup Socialista hem assenyalat que l'Ajuntament estava  incomplint temeràriament el pla econòmic-financer del qual ens havíem dotat per evitar el col·lapse financer que s'està produint
Increment del 12,55% en l'IBI a Mollerussa

En el Ple Municipal de Mollerussa del dia 30 d' Octubre, l' Alcalde Marc Solsona i el seu Grup van decidir augmentar l' Impost de Bens Immobles ( la contribució dels immobles ) un 12,55%. El nostre Grup, en canvi, considera que en l' actual situació de crisi econòmica i social,  aquest increment, molt superior al que planteja cap altre Ajuntament del nostre territori, és un atac directe contra els interessos dels veïns de Mollerussa.

L' excusa de l'Alcalde és que amb la major recaptació es podran pagar factures pendents. És important assenyalar que l'Ajuntament de Mollerussa té efectivament factures pendents de pagar des del mes de gener; moltes a proveïdors de la nostra pròpia ciutat que ja no saben què fer per a cobrar el que se'ls hi deu.

La pregunta és òbvia: Com hem arribat fins aquí?.

Des del nostre punt de vista es deu exclusivament a la incompetència de l' equip de govern municipal o, dit d' una altra manera, a la deixadesa i a la irresponsabilitat en què l’Alcalde Marc Solsona i el seu equip encaren les seves responsabilitats municipals. Des de fa uns quants anys, s'han realitzat despeses desorbitades que no s' ajustaven a les nostres possibilitats. Per donar un exemple, l' any 2019, es van gastar 574.194 € més del que s'havia pressupostat en les Despeses Corrents del Pressupost aprovat. Això ho considerem un descontrol en la gestió municipal, ja que l’Alcalde passa més temps a Barcelona intrigant en benefici del seu futur polític personal que a Mollerussa per a atendre les necessitats de la ciutat de la qual n’és Alcalde.

Mentrestant Mollerussa presenta un aspecte de deixadesa, de brutícia i de deteriorament de l’espai públic i del mobiliari urbà com mai s'havia vist. Com es possible que ni l'Alcalde ni els regidors del seu Grup s'adonin del malament que ho estan fent? Que no reaccionin veient com Mollerussa perd posicions enfront Tàrrega o Balaguer? I ara, a més, pujada d' impostos. Tots haurem de pagar més per tapar la incompetència  i l'ambició de l'Alcalde Marc Solsona i dels regidors del seu Grup, que en lloc de treballar somien en qui de tots ells podrà heretar-ne la cadira.

En totes les ocasions que hem tingut, des del Grup Socialista hem assenyalat que l'Ajuntament estava  incomplint temeràriament el pla econòmic-financer del qual ens havíem dotat per evitar el col·lapse financer que s'està produint. L' Alcalde sempre ens ha contestat – a nosaltres i a la ciutadania, a través dels mítings que sovint ens dedica – que no n’hi havia per tant, que les finances municipals estaven bé i que la seva gestió era exemplar.

Ara resulta que la seva gestió no solament no és exemplar sinó que, en el pitjor moment de crisi sanitària, econòmica i social, quan tot l' esforç hauria de poder dedicar-se a donar suport a les famílies, als autònoms, als comerços i a les empreses de la ciutat, resulta que no solament tenim factures per pagar des del mes de gener sinó que, a més, apugem els impostos per a complicar-ho tot una mica més. Es pot fer pitjor?

Increment del 12,55% en l'IBI a Mollerussa
comentaris