Opinió

Refugi temporal d'animals a Mollerussa

La pretensió de l' Ajuntament és fer-hi  una inversió de 55.000 euros per condicionar-lo i obrir-lo de nou. Hem de recordar que no fa massa temps que l' Ajuntament ja va fer inversions en aquest magatzem però hores d' ara es veu que no van ser les adequades

Després d'aquests dos mesos en els que hem viscut i estem vivint el covid-19 hem deixat enrere temporalment els temes no relacionats directament en la pandèmia però creiem que ja es moment de tornar a recuperar l'activitat municipal.

El  dimecres 11 de març les veïnes i els veïns de Mollerussa van tenir coneixement que l' Ajuntament ha decidit tancar  durant vuit mesos el refugi temporal d' animals pel mal estat en que es troba l' edifici que l' acull; un refugi que l' Ajuntament va ubicar en un   magatzem  al costat de les estacions de tren i d' autobusos.

La pretensió de l' Ajuntament és fer-hi  una inversió de 55.000 euros per condicionar-lo i obrir-lo de nou. Hem de recordar que no fa massa temps que l' Ajuntament ja va fer inversions en aquest magatzem però hores d' ara es veu que no van ser les adequades.

La nostra pregunta i reflexió a la vegada és la següent : un refugi per acollir animals abandonats o perduts ha d' ubicar-se en el casc urbà d' una ciutat com Mollerussa ?. No seria més lògic buscar un emplaçament fora dels nuclis habitats ?. No seria més lògic que la solució d' aquesta necessitat la liderés el Consell Comarcal ( tal com s' ha fet en altres comarques ) i oferir   un servei a tota la Comarca del Pla d' Urgell ?. El grup municipal socialista de Mollerussa ja vam manifestar que la solució que es va adoptar no era la millor , que el que calia era la creació d' una gossera comarcal com la de comarques veïnes i afrontar comarcalment una problemàtica que també tenen les poblacions del voltant.

El problema es que l' afany de l' Alcalde Marc Solsona  de protagonitzar-ho tot ( fins i tot, en un tema tan clar com aquest )  en benefici de la seva ambició política personal el porta a gastar  diners de tots amb una lleugeresa  que s' acosta molt al malbaratament. Ens costa creure que  ho fes amb aquesta lleugeresa si ho hagués de pagar de la seva butxaca personal . En fi, aquestes properes setmanes quan haguem analitzat  els comptes municipals del 2019,  parlarem abastament de la gestió econòmica de l' Alcalde Marc Solsona.

Per acabar el tema que ens ocupa, demanem a l' Ajuntament de Mollerussa i al Consell Comarcal del Pla d' Urgell ( ambdós del mateix color polític i, per tant, s' entén que ben predisposats a la col·laboració ) que col·laborin efectivament per a poder gestionar d' una manera correcta,  sense molèsties innecessàries als veïns i sense carregar despeses injustificades a la ciutat , un centre comarcal d' atenció a les mascotes abandonades o perdudes.

Comentaris