17.09.2021 |

La via pública de Mollerussa

Volem fer incís en el mal estat de la via pública de Mollerussa, especialment en dos indrets molt importants per la xarxa viària local: l'eix Domènec Cardenal, des del carrer Acadèmia (entrada al bonÀrea), fins a la rotonda de l'avinguda del Canal, des del carrer de Belianes en tota la seva longitud fins a l'encreuament amb l'antiga N-II
La via pública de Mollerussa

Una vegada celebrades les eleccions i felicitats els participants, particularment els membres elegits per la feixuga càrrega de responsabilitat que han adquirit, és hora de tornar a fixar l'atenció en les qüestions concretes de la vida ciutadana i d'insistir en aquelles que requereixen una consideració prioritària a la nostra ciutat.

Volem fer incís en el mal estat de la via pública de Mollerussa, especialment en dos indrets molt importants per la xarxa viària local: l'eix Domènec Cardenal, des del carrer Acadèmia (entrada al bonÀrea), fins a la rotonda de l'avinguda del Canal, des del carrer de Belianes en tota la seva longitud fins a l'encreuament amb l'antiga N-II.

Pel que fa al carrer Domènec Cardenal, ja ens hi hem referit en altres ocasions sense que les nostres reclamacions hagin estat ateses fins ara. Els vehicles continuen aparcant als dos costats de la calçada dificultant el trànsit en aquesta via de circulació tan important. Com a conseqüència, la fluïdesa del trànsit s'obstrueix molt sovint i la trencadissa de retrovisors és regular i inevitable en aquest carrer. Per altra part, les voreres, molt estretes i interferides per mil obstacles, resulten intransitables per a qualsevol persona amb dificultats de mobilitat, especialment si es desplaça amb cadira de rodes. Tot i la nostra insistència veiem com passa el temps sense cap solució concreta, malgrat el compromís de l'alcalde per a resoldre-ho. Però, una vegada més pensem que el compromís de l'alcalde són simples paraules per a sortir del pas. És per això que continuarem insistint fins que no s'afronti el problema.

Respecte a l'avinguda del Canal, volem incidir en dues qüestions. La primera, la calçada, plena d'esquerdes i de sots s'està degradant a marxes forçades. Circular per l'avinguda del Canal, especialment des del carrer de Belianes fins a la rotonda del tractor, s'està convertint en una cursa d'obstacles per als vehicles que hi circulen i en un perill evident per a aquests. La segona, la zona central. Les vores del Canal estaven destinades a ser una zona de passeig, però el mal estat de la gespa, els excrements dels gossos i la brutícia que generen els ocells ho fan impossible. Una zona que havia de ser de passeig es converteix en un espai degradat i poc amable que se suma a l’absència d’un manteniment acurat de les baranes metàl·liques del canal, el rovell i l'erosió que contribueixen encara més a la degradació d'un espai que hauríem de preservar i cuidar en benefici de tota la ciutat.

La via pública de Mollerussa
comentaris