Opinió

La vergonya d'ADIF i de RENFE del segle XXI

Tinc l’honor d’adreçar-me a tots els lectors del seu diari, i especialment als centenars de golmesencs i golmesenques, acompanyats en gran part d’infants, que el dissabte dia 5 de gener de 2019 a les 18,15 hores  esperàvem, amb molta il·lusió, l’arribada dels Reis d’Orient a l’estació de tren de Golmés.

Primer que tot en nom de l’Ajuntament, i del meu propi, voldria demanar disculpes als veïns i veïnes de Golmés i agrair la paciència que van tenir d’esperar el retard de l’arribada màgica a peu d’andana, tenint en compte el fred que feia d’1 grau sota zero.

Normalment al nostre municipi la cavalcada de Reis arribava des de la Nacional II al portal de Golmés amb les seves carosses, però enguany i donat que recentment es va complir els 50 anys que el tren s’aturava a Golmés, es va voler commemorar, recordar i potenciar l’arribada dels Reis Mags amb aquest servei públic atès que feia més de 40 anys que no es feia, sent conscients que als anys 70 aquest servei era millor que a l’any 2019 però amb l’esperança que tot aniria bé. Malauradament això no va succeir.

És lamentable que al segle XXI amb la línia de tren Lleida Barcelona, via Manresa, ens troben dia si dia també amb una sèrie de circumstàncies de mal servei públic per la manca d’inversió a la línia i en les seves infraestructures. Per poder fer l’arribada amb tren dels Reis Mags d’Orient, l’ajuntament va demanar autorització a ADIF i aquesta va autoritzar l’acte assenyalant les persones de contacte per si es produïa alguna incidència. Resulta evident que la incidència es va produir però no per part nostra, eren les 18,40 i el tren no apareixia, llavors es va realitzar una trucada als telèfons de contacte que disposàvem de la “Jefatura de Estaciones”, sense resposta.

Dels d’ADIF, prèvia identificació com a Alcalde, rebent com a única resposta que el tren 15625 no tiene ninguna incidencia y que llegaria proximamente y en su caso le devolveremos el coste del billete

Acte seguit a la pàgina d’internet rodalies es publicava que el tren de la línia R12, 15625 estava aturat a Calaf per una averia tècnica. Al final a les 19,20 hores els Reis d’Orient van arribar a l’andana de l’estació a peu amb la seva màgia però sense la visió del tren que era objectiu de la festa.

Des d’aquestes ratlles voldria fer una crida a la subdelegació de Govern a Lleida i demanar als “Reis de l’Estat espanyol y Ministerio de Fomento”, que facin la inversió que calgui per millorar aquesta línia tercermundista, que ja n’hi ha prou de tantes incidències per els usuaris que cada dia han de patir a veure què passarà avui. I si hem de continuar amb aquest servei tant deficitari i precari per tots plegats, el que s’ha de fer és plegar i tancar, i així podrem eliminar unes barreres arquitectòniques als nostres municipis que ens obliguen a mantenir i evitarem qualsevol incident o accident, i augmentar les freqüències de transport públic per carretera.

Comentaris