Opinió

Una campanya (plena de reptes) superada

A punt de tancar la campanya de la fruita d'aquest any, ja que encara queden algunes varietats de poma i pera per collir, podem dir que ha estat positiva, tot i les gelades de la primavera que van afectar gran part de la fruita d'ós del nostre terme

A punt de tancar la campanya de la fruita d'aquest any, ja que encara queden algunes varietats de poma i pera per collir, podem dir que ha estat positiva, tot i les gelades de la primavera que van afectar gran part de la fruita d'ós del nostre terme.

Per tant, vàrem començar la campanya desanimats pel mal causat per aquest temporal. Així, la conseqüència directa d'aquest era que hi hauria un gran descens de la producció de la fruita d'ós. A tot això s'hi afegia el component d'incertesa i, per descomptat, d'incidència, que podia tenir la COVID-19 durant la temporada.

Així, durant els mesos de l'aclarida, es percebia poc moviment de treballadors, tant al poble com al camp, a diferència d'altres anys. Tot i això, a poc a poc, gràcies a la menor afectació de la gelada a la fruita de llavor, la campanya va tirar endavant amb un millor pronòstic de què les previsions apuntaven pel que fa a quilos de poma i pera.

He introduït la pandèmia, i en aqueste sentit, podem treure pit amb la gestió feta: la vacunació tant de pagesos com de treballadors, va ser clau perquè la COVID-19 tingués una mínima incidència i es pogués treballar al camp amb major tranquil·litat que l'estiu anterior. En aquest sentit, com a regidor d'agricultura, agraeixo la col·laboració, implicació i disciplina de totes les pageses i pagesos, com també a la Fruitera de Corbins, que han propiciat minimitzar els efectes de la COVID-19 en l'organització i bon desenvolupament de la campanya.

En definitiva, com històricament ha demostrat el sector, malgrat les adversitats, hem tornat a estar a l'altura sense perdre de vista els reptes socials, econòmics i mediambientals que se'ns presenten a curt termini. Només treballant plegats i transversalment, establint sinergies i apostant per la innovació, podrem reduir l'impacte cap a l'agricultura. En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Corbins, serem un aliat compromès amb els interessos del principal motor econòmic de la zona.

comentaris