Opinió

L'examen permanent de la política municipal

És moment de fer balanç del mandat municipal. Que han estat quatre anys intensos i complicats de gestió municipal, és una evidència. De gran desgast i dedicació per poder tirar endavant el nostre dia a dia, l’atenció al públic, la neteja i manteniment, els serveis educatius i de lleure. La pandèmia ens ha passat factura a tothom tan mental com físicament, afectant les nostres rutines i activitat diària envers el poble i la seva gent.

Però en cap moment ho poso com a excusa, tot al contrari. Crec que la pandèmia ha estat com un examen de nivell, com una mena de Selectivitat per a les alcaldies. I ha estat també l’oportunitat d’oferir més servei i exercir més proximitat a les persones que mai, tot i el distanciament social. Servei i proximitat són requisits de gestor municipal que haurien de ser naturals en tot servidor i servidora pública. Aquesta situació inesperada ens va comportar molts canvis, avançaments de mesures, amb moments que havíem de posar la marxa enrere de la maquinària municipal, posposar, canviar, fer cinquanta mil tombarelles i acrobàcies per complir i poder aportar vida i aire a la nostra gent.

I, modestament, diré que ho hem aconseguit. Corbins ha estat dels pobles capdavanters a l’hora de retornar la cultura al carrer de la mà de Festuc Teatre, per exemple; i apostant decididament per la cultura, d’aquí i de qualitat, en espais que mai s’havien utilitzat i que ens han donat el joc i la novetat que de vegades espais tant únics com el teatre Coliseum no aconsegueixen i en aquell moment no complia. I un altre exemple ha estat el naixement del Festival Marges amb el lideratge dels corbinencs Pol, Aida i David. La col·laboració de voluntaris, corporació i poble de Corbins per engegar un festival de música en un espai natural com és la platgeta del parc del riu, apropant música emergent de qualitat i en pobles com el nostre, que de vegades per alguns pot semblar que per ser més menuts de població, no pot haver oferta i activitat cultural de gran solidesa. Així, de retruc, hem habilitat un indret únic i que ens identifica, com és el Parc del Riu, al costat del Noguera Ribagorçana, amb espais que el segueixen com l’aiguabarreig amb el Segre i la Serreta. Entorns naturals per fer esport, senderisme, bicicleta, desconnectar i descobrir els paisatges que ens identifiquen com a comarca.

Aquest mandat ha estat d’esport d’escalada, qui ens ho havia de dir! I sense cap mena de dubte, he de donar les gràcies a les dones i homes que formen el consistori, donant facilitats i arromangant-se per tirar endavant tot i les dificultats i aturades, amb una menció especial a la plantilla de l’Ajuntament per no tenir mai un No per resposta a projectes grans, en moments difícils i amb menys personal del que voldríem. Hem remat plegats per poder tirar endavant polítiques feministes al poble que fins ara no s’havien iniciat, executant obres de molta envergadura tot i la situació econòmica que encara arrossega Corbins producte d’un endeutament que va de lluny. Hem afrontat la millora dels camins principals que ens uneixen amb altres poblacions, que comporta una millora de l’activitat principal del poble, l’agricultura; també hem fet el canvi de l’enllumenat públic de qualitat LED, per millorar la lluminositat, seguretat i eficiència energètica; i les obres de millora a l’espai de les piscines, vila romana i els carrers amb més mal estat a través dels pressupostos participatius que han arribat per a quedar-se i créixer per poder decidir entre tota la població on invertir part dels diners del nostre poble. I tot això gràcies, també, a la governança republicana que lidera la nova Diputació de Lleida, que té com a principal punt de mira el benefici dels pobles i els ajuntaments de Lleida, Pirineu i Aran per a garantir l’arrelament de projectes de vida. Els plans d’ajudes equitatives i que corresponen a cada poble, i sense retre pleitesia ningú, ha estat el gran canvi que ens ha facilitat i complementat totes aquestes inversions anomenades.

És per tot això i més, que des de Corbins Actiu-Acord Municipal ens veiem capaços i responsables de continuar sent una opció real, responsable i de lideratge, que va començar el canvi a partir del 2011, per treballar amb tots vosaltres per la millora i creixement del nostre poble, referent a Ponent i que ens faci orgulloses i orgullosos d’allí on formem part.

Amb l’equip actual de Corbins Actiu-Acord Municipal volem seguir caminant per fer polítiques d’esquerra, al costat del sector agrícola que ens representa i donant suport al comerç local. De la mà del teixit associatiu i esportiu bàsic per l’activitat diària i, en especial, cultural i social del nostre poble, perquè els joves estimin i els representi la terra que els veu créixer i per continuar sent la primera baula del país i així aconseguir finalment la llibertat de Catalunya.

Encaro el repte de tornar a encapçalar, per segona ocasió com alcaldable, la llista republicana de Corbins.

Comencem a dibuixar com volem el nostre poble en els propers 4 anys. El proper examen el tenim el 28 de maig de 2023. Aquell dia veurem si hem conduït l’engranatge municipal, tot i els clots i les corbes, amb eficàcia i mereixem continuar representant al capdavant la nostra vila i tota la seva gent.

Comentaris